RCS Desteği iOS’a geldi!

Mobil

RCS Desteği sonunda iPhone’a geldi. Yıllardır beklenen özelliği artık kullanabileceğiz. Peki ya ne işimize yarayacak? Bu özellik nedir?

iOS 18 Beta 2 ile birlikte, mesajlar uygulaması için RCS Desteği geldi.

RCS İle mesaj atma

RCS Desteği iOS'a geldi

Dün yayımlanan iOS 18 Beta 2 güncellemesi ile birlikte, RCS mesaj özelliği telefonlarımıza geldi. Bunu fark eden bir X kullanıcısı tarafından bir gösel de paylaşıldı. Bununla birlikte, RCS’i nasıl etkinleştireceğimiz ile ilgili bir görsel de var. Alt tarafa ise teker teker bu adımları yazdık.

RCS’i etkinleştirmek için yapmamız gerekenler:

  • 1. Ayarlar’a giriş yapın.
  • 2. Ardından Uygulamalara girin.
  • 3. Bu kısımda ise, Mesajlara giriş yapın.
  • 4. En üstte görülen RCS Mesajları butonunu aktif edin.

RCS Ne işe yarıyor?


Bu özellik sayesinde, iPhone kullanıcıları Android cihaza sahip olan kişilere, yüksek kalitede video veya fotoğraf yollayabiliyor. Hatta yüksek boyutlu dosyalar, ses kayıtları bunlara dahil. Bir diğer yenilik ise, karşı tarafta giden (Android cihaza giden) mesajlara okundu, yazıyor işaretlerini görebilmek. Bunun yanı sıra, Android cihaza sahip kullanıcıların olduğu gruplara da kendinizi dahil edebileceksiniz.

Mesaj atılırken, yazı kutucuğunda ise Text Message “RCS” yazısını görebiliyoruz. Bu özellik şu anda sadece Amerika üzerinde kullanılabiliyor. Ve Amerika’da da kısıtlı. Çünkü, sadece desteklenen bir operatör kullanıyorsanız, o zaman RCS mesajlara erişebiliyorsunuz.

Daha fazla Apple

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: