Samsung, Galaxy Watch’un yeni sağlık sensörlerini paylaştı

Samsung, Galaxy Unpacked etkinliğine iki gün kala sessizliğini bozdu.

Samsung, Unpacked lansmanından önce güncellenen BioActive Sensör’leri hakkında bilgi paylaştı. Yeni sensör Galaxy Watch 6 serisinden daha doğru ölçümler yapacak. Bununla birlikte daha önleyici ve öngörü sağlayacak sağlık özellikleri de hayata geçirilmiş olacak.

Samsung Galaxy Watch yeni BioActive Sensör

İleri Glikasyon Son Ürünleri (AGEs) Endeksi

Yeni sensörün ilk özelliği, ileri glikasyon son ürünleri endeksini gösterecek. Bu, kişinin yaşam tarzı ve beselenme alışkanlığından etkilenen metabolik sağlık ve biyolojik yaşlanmanın bir göstergesi. Bu özellik, kişinin rejimini değiştirdikçe kondisyonunun nasıl geliştiğini izlemek için kullanılacak. Bundan daha fazlası olacak ancak Samsung bununla ilgili daha fazla detay paylaşmadı.

Sensörler ise büyük bir tasarım değişikliğinden geçti. Samsung, sensörlere daha farklı renklerle daha fazla LED eklemiş. Bilinen renkler; yeşil, kırmızı, kızılötesi renklere ek, mavi, sarı, mor ve ultraviyole. Bu sürümle birlikte her bir LED’in yerleşimi de optimize edilmiş durumda. Bu LED’lerden gelen ışıklar, fotodiyotlar tarafından yakalanıyor. Samsung yeni BioActive Sensöründe bulunun fotodiyotların, eskisinden iki kat daha fazla performans sunacağını iddaa ediyor.


Tüm bu geliştirmeler sonucunda, kalp atış hızı, kan basıncı, kandaki oksijen değeri, uyku kalitesi ve stres seviyesi çok daha doğru bir şekilde ölçülebilecek ve izlenebilecek. Ayrıca yeni sensör egzersiz sırasında %30 daha iyi bir kalp atış hızı ölçümüne de sahip olacak.

Kaynak:GSMArena

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: