iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

Mobil

Apple, merakla beklenen iOS 18 işletim sisteminin beta 3’ü resmi olarak geliştiricilerin kullanımına sundu.

Ana ekranın özelleştirmesinde bir kaç önemli yenilik, çeşitli tasarım ve ince arayüz ayarları gibi yenilikler içereden iOS 18 beta 3 yayınlandı. İşte yeni sürümle birlikte gelen yenilikler.

ios 18 beta 3 3

iOS 18 şu an geliştirici beta test kullanıcıları için yayında. Temmuz ayında genel beta sürümü, Eylül ayında ise tam sürümün dağıtılması bekleniyor. Bu erken beta süreçlerinde gerçekleşecek değişikliklerin ve yeni iyileştirmelerin öngörülemez olduğunu unutmamak gerekiyor. Öyle ki beta 2’de kullanışlı olan bir yeni özelliğin, beta 3’te kullanılamaz halde olaması anlamını taşıyor.

iOS 18 beta 3: Yeni özellikler ve değişiklikler

Beta 3 ile birlikte, ana ekrandaki uygulama ikonları otomatik olarak karanlık moda dönüşüyor. Bu yeni özellik bir nevi makine öğrenmesine dayalı görüntü ayrıştırma teknolojisine benziyor.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

iOS 18 beta 3 ile birlikte gelen varsayılan duvar kağıdı, renk değiştirebilen “dinamik” seçeneği ile birlikte geliyor. Bu özellik etkinleştirildiğinde, duvar kağıdı gün içerisinde çeşitli noktalarda değişime uğruyor.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

El feneri iOS 18 ile beraber iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max‘ler için büyük çaplı bir güncelleme alıyor. Beta 3 ile birlikte dinamik ada üzerinde görünen el fenerinin arayüzü daha fazla geliştirmiş.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

Fotoğraf uygulamasında da değişiklikler var. “Seç” butonu sürekli aktif duruma getirilmiş. Daha önce bu butonun görünmesi için fotoğraf ızgarası üzerine doğru kaydırmak gerekiyordu. Bu fazladan bir işlem demekti. Bu güncelleme ile burada da ufak çaplı bir hızlandırmaya gidilmiş. Yine fotoğraflar uygulaması içerisinde ve fotoğraf görüntüleyicisinde parmakları kıstırarak yakınlaştırma işlevi geri gelmiş. Kısaca iOS 17 öncesindeki sürümle gibi çalışıyor.

ios 18 beta 3 8

Ayarlar içerisinde “RCS Mesajlaşma” seçeneği, daha geniş çaplı bilgiler içerecek şekilde güncellenmiş. Bu detaylara Ayarlar > Uygulamalar > Mesajlar > RCS Mesajlaşma adımları ile ulaşılabilir.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

Emoji klavyesi de güncellenenler arasında. Daha görülmesi ve seçilmesi daha kolay olacak şekilde simgeler büyütülmüş. Bu gerçekten gerekli güncellemelerden birisiydi. Beta 3’te yer alan emoji klavyesinin hemen altından çıkartmalara da erişim yapılabiliyor.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

Odak modu aktifken, Mesajlar uygulaması sessize alınan bildirimlerde kişi adı yerine sadece “Mesajlar” ibaresi ile geliyor.

iOS 18 beta 3 yayınlandı! İşte tüm yenilikler

Son olarak Apple Haritalar‘ın karanlık mod simgesinin de yeniden tasarlanmış.

iOS 18’de Tema ve uygulama rengi nasıl değiştirilir? Öğrenmek için tıklayın >

Kaynak: https://www.macrumors.com/2024/07/08/everything-new-ios-18-beta-3/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: