Apple’dan katlanabilir iPhone için bir patent daha!

Mobil

Pazar lideri markalar peşi sıra katlanabilir akıllı telefonlarını tanıtmaya devam ederken, Apple bu konudaki çalışmalarını sesiz bir şekilde yürütmeye devam ediyor.

Samsung geçtiğimiz günlerde Paris’te Unpacked etkinliğinde katlanabilir telefonlarını tanıttı. Ardından Xiaomi de yeni katlanabilir akıllı telefonu için lansman tarihini açıkladı. Ama bir çok kişi benzer bir  duyuruyu uzun yıllardır katlanabilir iPhone için Apple’dan bekliyor. Uzun süredir bu konuda bir çok iddaa ortaya atılıp duruyor. Bu yeni patent ise Apple’ın katlanabilir akıllı telefon pazarına çokta uzak olmadığının bir kanıtı.

Apple'dan katlanabilir iPhone için bir patent daha!
iPhone katlandığı zaman inceltilmiş ekranın nerede olduğu gösteren detay.

Katlanabilir iPhone patenti

Apple’ın “dayanıklı katlanabilir ekranlı elektronik cihazlar” başlıklı patenti, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nin (UPSTO) tarafından onaylandı. Bu patent, katlanabilir bir ekran planından çok bir ekranın iki yarısının nasıl bir araya gelebileceğini gösteren bir plan. Apple’ın düşüncesi, merkeze doğru yönelmiş bir cam ekran. Yani bu katlanabilir ekran, bir menteşenin her iki tarafına yerleştirilen iki normal ekran gibi düşünülebilir. Patent iki ana temadan oluşuyor. İlki, camın bükülmesi veya kesişmesi gereken kısımlarının daha ince olması. İkincisi de aynı ekranı alarak camı daha da kalınlaştırmak.

Apple, ekran kapak katmanının düşme vb. durumlara karşı ekranın darbe direncini yükseltmeyi hedefliyor. Buna göre ekran kapak katmanının kenar ve köşelerinin daha kalın olması planlanıyor.

Apple'dan katlanabilir iPhone için bir patent daha!
İnceltilmiş camın nerede olması gerektiğini gösteren detay.

 

Kaynak: Apple Insider

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: