Apple Haritalar web için beta sürümü kullanıma sunuldu

Haberler

Apple Haritalar artık internet üzerinden kullanılabilecek. Google Haritalara rakip olması beklenen uygulamanın, web için açık beta sürümü kullanıma açıldı.

Çıkışından bu yana oniki yıl geçen Haritalar, arık beta sürümü ile web’de. Apple geçtiğimiz gün yaptığı kısa basın açıklaması ile, beta.maps.apple.com adresi üzerinden Mac veya PC üzerinden Apple Haritalar’ın kullanılabileceğini duyurdu. Şu an için Mac ve Windows’ta Safari, Chrome ve Edge üzerinden kullanılabiliyor. (Bu yazıyı yazarken Opera tarayıcı kullanıyoruz ve Apple Haritalar sorunsuz bir şekilde çalışıyor.)

Apple Haritalar web için beta sürümü kullanıma sunuldu

Web için Haritalar, iOS ile aynı deneyimi sunuyor. Adres bilgileri, yol ve yürüme tarifleri ile birlikte işletmeler için telefon, çalışma saati ve ödeme bilgileri gibi detaylar öğrenilebiliyor. Google Haritalarda yer alan Sokak Görünümü‘nün alternatifi olan Look Around özelliği önümüzdeki ayalarda web sürümüne gelecek. Bununla birlikte Apple Haritalar’da yer alan diğer özelliklerde önümüdeki süreçte web için kullanılabilir olacak.

Ayırca Apple, haritalar uygulamasını daha fazla bölgeye, platforma ve ek tarayıcılara getirmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Şu an için sadece İngilizce desteği bulunan web için Haritalar uygulamasının ilerleyen günlerde diğer dilleri de desteklemesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: