Toyota’nın üretimi ciddi oranda azaldı

Otomobil

Toyota geçtiğimiz ay (Haziran) üretim verilerinde çok ciddi oranda bir düşüş yaşadı! Peki ya neden böyle oldu?

Toyota satış oranları ciddi derecede azaldı!

Çin üzerinde yaşanan rekabet, şirketi fazlasıyla kötü yönde etkiledi.

Toyota markası gittikçe düşüşe geçiyor

Toyota’nın küresel üretim ve satış rakamları geçtiğimiz ay itibariyle düşüşe geçti. Firmanın kendi ülkesinde yaşanan sertifikasyon durumu ve son bir kaç aydır Çin’de gerçekleşen rekabetler, şirketi olumsuz etkiledi.

Küresel üretim 12,9’luk bir düşüş yaşadı. Yani 795,862 adet geriledi. Bu da, otomotiv firmaları için ciddi bir düşüş. Ayrıca, bu düşüş oranı kayıtlara en sert düşüş olarak yansıdı.

Yerel pazarda devam eden üretim ise biraz daha farklı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Toyota ve bir diğer üreticiler üzerindeki baskısı devam ediyor. Bununla birlikte firmanın yaptığı, sertifika başvurularında usulsüzlük tespit edildi. Ve üretim yerel pazarda 18,8 azaldı.

Çin tarafında ise, BYD gibi değerli markaların hızlı bir şekilde yüksek oranda pazar payı kazanması, ve araçlarda yapılan fiyat indirimleri sayesinde şirketin üretimi yüzde 21,7 azaldı.

Şirket, bir yandan Japonya’da batarya fabrikası açacak

Toyota, Japonya'da batarya fabrikası açıyor!

Şirket, Çin’in popüler araç üreticileriyle rekabete girmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte Japonya Kyushu “Silikon Adasında” bir batarya fabrikası kurulacak. Ve bu fabrika, Toyota’nın Lexus super-sport araçları için batarya üretecek. Bu fabrika ile hedeflenen nokta ise, BYD markasına yetişmek.

JAIA’ya göre (Japonya Otomobil İthalatçıları Derneği), 2024 yılında Japonya üzerinden ithalat edilen araçların %10’u Çinli üreticilerin elektrikli araçlarından oluşuyor. Ve şirket, bu listeye yetişmeye çalışıyor. Detaylar için konuyla ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: