Instagram açıldı mı? 10 Ağustos 2024 Güncel Durum

Sosyal Medya

Ülkemizde ki gereklilikleri yerine getirmediği gerekçesiyle Instagram erişimi 2 Ağustos 2024 tarihinde engellenmişti. Geçen 48 saatin ardından Instagram erişiminde son durum nedir? Instagram engeli açıldı mı, açılacak mı? Detaylar yazımızda.

Instagram açıldı mı? 5 Ağustos 2024 Güncel Durum

Türkiye’de 57 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan Instagram, 2 Ağustos 2024 tarihinde BTK tarafından re’sen engellenmişti. Engellemenin mahkeme kararıyla onaylanması için yasal süre 48 saatti. Geçen 48 saatlik süre içerisinde bir mahkeme kararı çıkmadı. Bu süreçte kullanıcıların tüm merak ettiği ve aramalara yoğunlaştığı konu instagram açılacak mı? instagram engeli ne zaman kalkacak? instagram açıldı mı? şeklindeydi.

Mahkeme kararı ve Instagram’ın son durumu ile ilgili her şey yazımızda.

İlk 24 Saat

İlk olarak diğer sosyal medya kanallarından engellemenin geçici olduğu ve Instagram’ın 24 saat sonunda açılacağı bilgisi yayıldı. Bu nedenle tüm kullanıcılar 3 Ağustos 2024 tarihinde Instagram’a erişmeyi bekliyordu ancak işler beklendiği gibi gitmedi. Normal şartlarda BTK tarafından verilen re’sen kararın ardından 48 saat içerisinde mahkeme kararı çıkması bekleniyordu. Ancak geçen süre içerisinde mahkeme kararı gelmedi ve Instagram’da açılmadı.

CNBC-e kaynaklarına göre bu kararın 3 Ağustos 2024 03:00’e kadar Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınması gerekiyordu.

Görüşmeler devam ediyor mu?

Güncel olarak gazeteci İbrahim Haskoloğlu Twitter hesabından Instagram ile Türk yetkililerin görüşmesinin devam ettiğini açıkladı.

 

Katalog Suçlar etkisi

Her ne kadar 48 saatlik süreç beklense de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamada belirtilen “Katalog Suçlar” ibaresi bu durumu değiştirdi. Katalog suçlar kapsamına girmesi nedeniyle konuşulan 48 saatlik süre devre dışı kaldı.

4 Ağustos 2024 itibariyle erişim hala engelli durumda. Pek çok kullanıcı VPN ile erişse de milyonlarca kullanıcı şu anda instagram’a erişemiyor.

Güncellemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

1 Yorum. Yeni Yorum

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: