Snapdragon 8 Gen 4’ün Geekbench testleri belli oldu

Haberler

Ekim ayında piyasaya sürümesi beklenen, Qualcomm’un yeni bir işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 4’ün Geekbench testleri ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench testleri ortaya çıktı!

Snapdragon 8 Gen 4’ün Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca sızıntılar doğrultusunda bu işlemci, Xiaomi’nin yeni 15 serisinde Qualcomm’un amiral gemisi 2025 Soc’unu kullanacak ilk seri olacak. Bir diğer söylenti ise, rakiplerine göre çok daha iyi GPU performansı sağlayacağı da bildirildi.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench testi

Yapılan testlere baktığımız zaman sonuçlar, gerçekten şaşırtıcı. Çok çekirdekli yapılan testte 8.840 puan, tek çekirdekli yapılan testte ise 2.884 puan almış. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, GPU performansı sadece söylentiden ibaret. Bu nedenden ötürü çok fazla bilgimiz yok.

Ufak bir karşılaştırma yapmamız gerekirse, Snapdragon 8 Gen 3’ün Geekbench testlerine bakalım. 8 Gen 3, çok çekirdekli yapılan testte 6.810 puan, tek çekirdekli yapılan testte ise, 2.125 puan almış. Yani iki işlemci arasında uçurum bir fark söz konusu.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench testleri ortaya çıktı!

Ayrıca belirtmeden geçmeyelim, erken dönemlerde yapılan testler her zaman daha düşük sonuçlar verir. Çünkü, bu testler “örnek” ürünler üzerinden gerçekleşir. Bununla birlikte ürün, piyasaya sunulacağı güne kadar iyileştirme ve çeşitli güncellemelere tabi tutulur. Kısaca, bu işlemcinin performansı yukarıda gördüğümüzden daha da iyi olacak.

Ekstra olarak şirket, CPU kümeleri için Nuvia’nın mimarisini kullandığını söyledi. Ve bu yapılandırmanın da, 2+6 olduğu açıkladı. Toplamda 2 çekirdekten oluşan küme 4,09 GHz hızında çalışıyor. 6 çekirdekten oluşan küme ise, 2,78 GHz hızında çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: