Samsung Galaxy F05 duyuruldu

Mobil

Samsung geçtiğimiz günlerde Galaxy M05’i A05’in bir varyantı olarak piyasaya sürmüştü. Şimdi ise bu iki modelin bir varyantı olan, içi aynı dışı farklı Galaxy F05’i duyurdu.

Samsung giriş seviyesi cihazlarını çeşitlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay A05‘i temel alan ve bu modelin farklı bir isimle M05 olarak piyasaya çıkarmıştı. Güney Koreli teknoloji devi şimdi de bir süre önce görselleri ve özellikleri sızdırılan Galaxy F05‘i tanıttı.

samsung galaxy f05 fiyati ozellikleri 1

Yeni cihazın şuan için farklılaştığı en temel özelliği arka kısmındaki deri dokusu. Samsung şuan için tanıtımlarında tek renge yer verdi. İşte yeni giriş seviyesi telefonun özellikleri.

samsung galaxy f05 fiyati ozellikleri 3

Galaxy F05, önceki giriş seviyelerinde yer alan ve oldukça eski bir işlemci olan Helio G85 ile geliyor. Cihazda 4GB RAM ve microSD ile genişletebilen 64GB dahili hafıza yer alıyor. F05 kutusundan Android 14 işletim sistemi ile çıkıyor ve şirket 2 sürüm işletim sistemi yükseltmesi vaat ediyor. Cihazın ekranı ise 6,7 inç PLC LCD ve HD+ 720 x 2.600px çözünürlüğe sahip. Ayrıca ekran 60Hz ekran yenilme hızıyla geliyor.

Telefonun arka tarafında ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip ve 60 fps‘ye kadar 1080p video kaydı yapabilen 50MP bir ana kamera ile 2MP derinlik sensörü bulunan ikili bir kamera kurulumu yer alıyor. Ön tarafta ise 8MP’lik bir selfie kamerası bulunuyor. Özetle bu kamera kurulumu A05 ve M05 ile birebir aynı.

samsung galaxy f05 fiyati ozellikleri 2

F05 25W şarj destekli 5.000 mAh bataryayla geliyor. Bununla birlikte kutudan sadece USB-C şarj kablosu çıkıyor. Bu da kullanıcıların ayrı bir şarj adaptörüne ihtiyacı olacağı anlamına geliyor. Cihazın diğer özellikleri arasında ise 3,5 mm kulaklık girişi, USB-C v2.0 bağlantı noktası, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.3 yer alıyor. Kızılötesi veya NFC desteği bulunmuyor ancak kayıt seçeneğiyle sunulan FM radyo özelliği mevcut.

Samsung yeni cihazını 20 Eylül’de Hindistan’da satışa sunacak. Cihazın indirimli fiyatı ise 8.000 Hindistan Rupisi (yaklaşık 90 dolar) olarak belirlendi.

Kaynak: Samsung

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: