iOS 18, pil tüketimini artırıyor!

Mobil

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda resmi olarak final sürümünü yayınladığı güncellemesi iOS 18, pil tüketimini artırıyor! iPhone kullananlar durumdan şikayetçi.

iOS 18, pil tüketimini artırıyor!

Apple’ın devrim niteliğinde lanse ettiği yeni güncellemesi iOS 18, final sürümü ile yayınladı. Neredeyse bütün cihazlara yüklenen güncelleme, pil tüketim oranını aşırı derece artırıyor. iPhone kullanıcıları durumdan hiç memnun değil.

iPhone, iOS 18 sayesinde daha hızlı pil harcıyor

Birden fazla tasarım yeniliği sunan 18 güncellemesi, cihazınızın pilini yüksek oranda tüketiyor. Bazı kullanıcıların bildirdiği rakamlara göre bir saat içerisinde pil, yüzde 20 ila yüzde 30 arasında azalıyor. Pil ömründeki düşüş sayesinde bazı iPhone kullanıcıları, tek bir şarj ile günü tamamlayamıyor. Özellikle telefonu aktif kullanan kullanıcılar, günde iki kez cihazını şarj etmek zorunda kalıyor.

Durumu fark eden Apple, çalışmalara başladı ve önümüzdeki güncellemelerde pil konusunda yaşanan performans kaybını çözecek. Apple Destek, konuyla ilgili gerçekleştirdiği açıklamada belirli işlemlerin arka planda çalıştığını ve pil ömrünü tükettiğini söyledi. Bu durum, termal performansı etkileyerek geçici performans kaybına sebep oluyor. Arka plan işlemleri tamamlandığı vakit, sorunlar çözülüyor. Fakat arka plandaki işlemler devam ederken pil yüzdesi, gözle görülür bir oranda azalıyor.

iOS 18, pil tüketimini artırıyor!

Sizde bir iOS 18 kullanıcısıysanız, pil performansında gözle görülür bir düşüş yaşadığınızı fark etmişsinizdir. Merak etmeyin, sorun Apple tarafından algılandı ve konuyla ilişkin çözümler üretiliyor. Yakın zamanda yayınlanan güncellemler ile telefonunuz daha da stabil bir hale gelecektir.

Kaynak: Gizmochina

Yapay Zeka Özellikli, iOS 18.1 Beta nasıl indirilir?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni güncelleme hala tamamlanmadı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: