Apple M4 MacBook Pro satışa çıktı!

Haberler

Apple’ın henüz lansmanını düzenlemediği Apple M4 MacBook Pro, Rusya’nın bir e-ticaret sitesinde satışa çıktı! Cihaz, Türkiye’de satışa çıktığı zaman cep yakacak gibi duruyor. İşte yeni Apple M4 MacBook Pro ile ilgili bilinen tüm detaylar.

Apple M4 MacBook Pro satışa çıktı!

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarı M4 MacBook Pro, lansmanından önce Rusya’nın bir e-ticaret sitesinde listelendi. Bilgisayarın fiyatı, gördüğünüz zaman sizleri şaşırtacak. Çünkü Apple M4 MacBook Pro, oldukça yüksek bir fiyattan satışa çıktı. Avito adlı sitede ortaya çıkan bilgiler, lansmandan önce cihazın sızdırılmasına sebep oldu.

Apple M4 MacBook Pro sızdırıldı

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlara göre, Avito adlı sitede yeni nesil M4 işlemcili 14 inç MacBook Pro görüntülendi. Reklamı yapılan bilgisayarın 16GB RAM ve 512GB depolama alanı ile birlikte yapılandırıldığını öğrenmiş olduk. Ayrıca iddialara göre Apple M4 MacBook Pro, M3 Max MacBook Pro modellerine özel olarak tasarlanan Space Black rengiyle satışa çıktığı iddia edildi.

Ayrıca bilgisayarların çalındığı da öne sürüldü. Detaylar ise şu şekilde:

Apple M4 MacBook Pro satışa çıktı!

Henüz satışa çıkmamış MacBook Pro modellerinin birden fazla yerde satışa çıktığı aktarıldı. Bunun sebebinin de, Çin’deki bir partinin depodan çalınması olduğu söylendi. Sonucunda bir şekilde MacBook Pro’ların illegal yollardan Rusya‘ya ulaştığı bildirildi. Paylaşılan listede fiyatın günlük olarak değiştiğini, ve müşterilerin cihazı satın almadan önce defalarca kez teyit etmeleri gerektiği söylendi. Ancak şu andan itibaren yayına giren ürünler, tamamen sitelerden kaldırıldı.

Apple M4 MacBook Pro satışa çıktı!

Son gelen sızıntıya göre geçtiğimiz hafta sonu Rus YouTube kanalları, Apple M4 MacBook Pro’nun kutu açılımının videosunu çekti. Videoya göre yeni nesil MacBook Pro’nun özelliklerinden bahsedelim. Apple M4 MacBook Pro’nun temel varyantının, üç adet Thunderbolt 4 bağlantı noktasına sahip olacağını görüyoruz. Ekstra olarak yeni nesil minimum bellek yapılandırmasının da 16GB RAM‘e yükseldiğini de öğreniyoruz.

İyi bir kaynak olan Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın yeni nesil M4 işlemcili MacBook’ları Ekim ayının sonunda tanıtabileceğini ve satışa çıkış tarihinin 1 Kasım olarak belirlendiğini söylemişti.

Eğer ki çalınma iddiaları doğruysa, Apple büyük bir güvenlik ihlali ile karşı karşıya. Şirket, bu duruma benzer bir olayı 2010 yılında yaşamıştı. Bilmeyenler için 2010’da yaşanan durum ise, iPhone 4 prototipinin yanlışlıkla Kaliforniya’da bir bara bırakılması sebebiyle Apple, oldukça büyük bir sızıntı vermişti. Bu nedenden olayı iPhone 4, satışa çıkmadan önce herkes tarafından halihazırda biliniyordu. Benzer durum, Apple M4 MacBook Pro için de yaşanıyor.

Sızıntılar hakkında Apple tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Şirket, söz konusu olan güvenlik ihlaline nasıl bir yanıt vereceğini düşünüyor olabilir. Bu yüzden belirsizlik ve gizlilik hala korunuyor. M4 işlemcili bir MacBook satın almak istiyorsanız erken davranmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü, şu anda satışa çıkan cihazlar oldukça yüksek fiyatlardan satışa çıkmış olabilir. Yani, cihazın asıl fiyatının çok üstünde satın alabilirsiniz. Bu duruma dikkat etmeniz önem ve rica olunur.

M4 MacBook Pro fiyatı

Apple M4 MacBook Pro satışa çıktı!

Yeni nesil bilgisayar, Apple M4 MacBook Pro, Avito’da 720.000 ruble‘ye listelendi. Bu fiyat yaklaşık 7.500 dolar’a ve 256.000 Türk Lirasına denk geliyor. Söz konusu bilgisayarın fiyatı, şu ana kadar satışa çıkan bütün MacBook modellerinden çok daha yüksek.

iPad Mini 7: Apple’ın en küçük tableti ile ilgili tüm sızıntılar

Kaynak: Macrumos

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple M4 MacBook Pro’nun çalınmasına yönelik nasıl bir açıklama gelecek? Bu sebepten dolayı ciddi bir sorun oluşabilir mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: