Tesla Robovan tanıtıldı!

Otomobil

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, dün akşam gerçekleştirilen “We, Robot” etkinliğinde daha önce benzeri görülmemiş bir aracını tanıttı. Tesla Robovan, toplam 20 kişilik yolcu kapasitesine sahip bir yolcu minibüsü. İşte etkinlikte tanıtılan Tesla Robovan ile ilgili tüm detaylar.

Tesla Robovan tanıtıldı!

Tesla’nın yeni minibüsü, oldukça ilginç bir yapıya sahip. Araca baktığınız zaman Cyberpunk 2077 havası alabilirsiniz! Otonom olan bu araç, gelecek neslin tasarım dilini benimsiyor. Günlük hayatımızda kullandığımız minibüslerden çok daha farklı bir tasarıma sahip olan Robovan, etkinlik esnasında büyük bir ilgi gördü. Tren vagonunu andıran aracın dışarıdan bakıldığı zaman tekerlekleri görünmüyor. Bu nedenden dolayı Robovan, tıpkı havada uçarak gidiyormuş gibi duruyor.

Tesla Robovan Etkinlikte Boy Gösterdi

Elon Musk, Tesla’nın yeni benzersiz tasarım diline sahip olan Robovan için “gelecek gibi görülmeli” dedi. Gerçekten de haklı, bu araç kendi yılımızdan çok uzak duruyor. Kısaca araç, geçmişe ışınlanmış gibi. 20 kişilik yolcu kapasitesine sahip olan Tesla Robovan, ticari yük taşımacılığına da uygun bir şekilde kullanılabilir. Tesla Robovan hakkında yapılan detaylı açıklama ise:

Tesla Robovan tanıtıldı!

Tesla Robovan yüksek yoğunluğu çözecek olan şey. Yani bir spor takımının oyuncularını belirli yerlere götürmek istiyorsanız, ya da seyahat maliyetini gerçekten mil (1,6 km) başına 5-10 sente düşürmek istiyorsanız, Tesla Robovan’ı kullanabilirsiniz.

Tesla Robovan tanıtıldı!

Tesla’nın X üzerinden paylaştığı görsellerde, yolcu ağırlıklı görseller bulunuyor. Yani bu aracın bir sürücüsüz bir taxi olabileceğini düşünebiliriz. Çünkü bu aracın direksiyonu ve pedalları yok! Yalnızca içerisinde bulunan koltuklarla birlikte dev bir ekran bulunuyor. Ekran üzerinden gitmek istediğiniz konumu seçip, kemerinizi takıp seyahat edebileceksiniz! Görünüşe bakılırsa Tesla Network, artık kendi kendine gidebilen araçlar üzerinde de çalışacak. Çünkü, etkinlikte tanıtılan bir diğer araç ise Robotaxi oldu.

Elon Musk, Robovan hakkında herhangi bir çıkış tarihi paylaşmadı. Yani bu aracın ne zaman karşımıza çıkacağı belirsizliğini koruyor.

Özet

Tesla Robovan tanıtıldı!

Tesla’nın yeni aracı Robovan, 20 kişilik yolcu kapasitesine sahip bir minibüs! Ayrıca bu aracın direksiyonu ve pedalları yok. Tamamen sürücüsüz bir şekilde çalışan Robovan, Cyberpunk 2077 araçlarını ve tren vagonu görünümünü andırıyor. Altında herhangi bir tekerlek gözükmeyen Robovan, dışarıdan bakılınca havada uçuyormuş gibi duruyor. Son olarak Elon Musk, yeni aracı Tesla Robovan için “gelecek gibi görülmeli” dedi. Üzerine, bu aracın herhangi bir çıkış tarihi paylaşılmadı.


Tesla, Cybertruck’ları beşinci kez geri çağırdı!

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce sürücüsüz araçlar için henüz çok mu erken? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Tesla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sıcak Fırsatlar - İndirimli ve Kampanyalı Ürünler
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: