Hyundai, holografik ekran üzerinde çalışıyor

Otomobil

Hyundai, otomobiller için holografik ekran üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hyundai Mobis tarafından geliştirilen bu dijital ekran, gösterge panelinin, bilgi-eğlence sistemini ve diğer ekranların yerini alabilir. İşte detaylar.

Hyundai, holografik ekran üzerinde çalışıyor

Güney Koreli dev firma Hyundai, günümüzdeki araçların daha da teknolojik bir hale gelmesini sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Holografik ekran, tıpkı filmlerde olduğu gibi dijital bir yansıma aracılığıyla araç içerisindeki gerekli olan bütün bilgileri gösterecek.

Hyundai’nin yeni holografik ekranı

Carl Zeiss ile iş birliği sonucunda Hyundai Mobis, aracın camına yansıtılabilen bir holografik ekran geliştirdi. Yeni bilgi ekranı sayesinde sürücüler, gözlerini yoldan ayırmadan araç ile ilgili neredeyse bütün bilgileri görebilecek. Geliştirilen yeni sistem, Carl Zeiss’in bir teknolojisini kullanıyor. Detaylar henüz paylaşılmamış olsa bile, Mobis tarafından yapılan açıklamalara göre, söz konusu ekran yüksek teknolojili bir projektör kullanıyor. Ayrıca ön cama uygulanan şeffaf bir film ile birlikte çalışıyor. Bu film, 100 mikron kalınlığında.

Hala geliştirilme aşamasında olan yeni holografik ekran, Kia ve Hyundai araçlarda denenecek. Sistem, çeşitli testlere sokulduktan sonra her şey plana uygun bir şekidle ilerlese, yeni holografik ekran 2027’de seri üretime girecek.

Özet

Şirket, Carl Zeiss ile iş birliği yaparak yeni bir araç içi holografik ekran geliştirdi. Bu sistem, sürücülerin daha güvenli bir yolculuk yapmasını sağlayacak. Yeni holografik ekran, yüksek teknolojili bir projektör ve ön cama uygulanan şeffaf bir filmle birlikte çalılıyor. Sistem, ilk olarak şirketin kendi araçlarında ve Kia araçlarda denenecek. Holografik ekran herhangi bir sorun çıkmaz ise, 2027’de seri üretime girecek.

Yeni Citroen Ami ailesi Paris’te sergilendi

Kaynak: CARSCOOPS

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni holografik ekran, gerçekten üretilebilir mi? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: