Avrupa Birliği, uygulama içi yazışmaları inceleyen yasayı erteledi!

Haberler

Avrupa Birliği, uygulama içi yazışmaları inceleme izniyle alakalı yasayı ertelemek zorunda kaldı.

Avrupa Birliğinin mesaj incelemesiyle ile ilgili yasa reddedildi

Avrupa Birliği geçtiğimiz günlerde CSAM ile ilgili yapacağı düzenlemeyi ertelemek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz günlerde AB’nin yeni bir yasa üzerinde çalıştığını duyurmuştuk. Avrupa Birliğinin bu yasayı çıkarmak istemesinin nedeni yaşanan çocuk istismarlarının önüne geçmekti. Yasa sonucunda AB, Uygulamalardaki konuşmaları inceleyebilme yetkisine sahip olacaktı. Ancak geçen günlerde bu yasayı tekrardan ertelemek zorunda kaldı. Bunun en temel sebebi ise bu yasanın uçtan uca şifreleme teknolojisini devre dışı bırakacak olması.

Bu yasa özellikle çocuklara gönderilen belgelerin ve videoların taranmasını sağlayacak. Özellikle dijital ortamda ki çocuk istismarını engellemek için çıkarılmaya çalışılan bir yasa. Ama söylediğimiz gibi böyle bir yasa şu anda çıkarılmadı. Sebebi ise uygulamaların, kullanıcılarının mesajlarına erişmesi gerektiği.

Avrupa Birliğinin çocuk istismarı ile ilgili çıkaracağı yasa ertelendi

Dün tekrardan yasanın çıkarılması ile ilgili görüşme yapıldı. Ancak yasanın yürürlüğe girmesi için oylamaya katılan ülkelerin %65’inin yasanın çıkarılması yönünde oy kullanması gerekiyordu. Almanya, Polonya, Çekya gibi ülkelerin çekimser oy kullanması sebebiyle yasa tekrardan ertelendi. Yasayı reddeden ülkeler yasanın gizlilik koşullarına aykırı olması sebebiyle reddettiğini söyledi.

Ayrıca bu ülkeler dışında şirketlerde bu düzenlemeye karşı çıktı. Örnek vermemiz gerekirse Telegram böyle bir yasa kabul edilirse Avrupa Birliğine hizmet vermeyeceğini açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: