Google Lens için deşifre özelliği geliyor! Doktorların hızlıca yazdıkları reçeteleri çözmek için, eczacılarla birlikte özel olarak geliştiriliyor.
Google, doktorlar tarafından yazılan reçeteleri ve okunması zor el yazılarını deşifre edebilen bir yapay zeka modeli geliştiriyor. Arama devi, geçtiğimiz gün Hindistan’da yıllık konferansını gerçekleştirdi. Google Lens ‘in, karalama şeklinde yazılmış metinleri deşifre edebilmesi için eczacılarla birlikte bir araç geliştirdiklerini duyurdu.
Google konferans sırasında, Lens için geliştirdiği el yazısı ile yazılan reçetedelerdeki ilaçları özel olarak tespit etme özelliğini tanıttı. Yeni metin deşifre etme özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir ayrıntı yok. Ancak Google Lens’in en çok kullanıldığı ülke Hindistan. Etkinliğinde Hindistanda yapıldığını göz önüne alacak olursak, bu özelliğin ilk önce Hindistan’da sunulması muhtemel.
Lens, nesneleri algılamak ve dilleri çevirmek için kullanılan, yapay zeka destekli bir nesne tanıma uygulaması. Lens, el yazısı bir notu dijital metne dönüştürebiliyor. Ancak bu özellik söz konusu el yazısının ne kadar okunaklı olduğuna göre değişkenlik gösterebiliyor.
10 Yorum. Yeni Yorum
Valla cok iyi oldu 4 5 kişi toplanıp ne yazıyor diye aramaya son vericez sonunda
google yaparsa iyi yapar, bakalım ne kadar iyi yapmış. Merakla bekliyorum.
google yaparsa iyi yapar, bakalım ne kadar iyi yapmış.. bekliyoruuz
Böyle bir özellik gelirse mükemmel olur hastaların açısından büyük bir kolaylık olur
Gerçekten çok güzel bir çalışma olur hiç bir fikrimiz olmuyor bu konuda anlamıyorum
Gerçekten de böyle bir özellik gelirse çok iyi olur hem blog sayfasına kalite artar
Böyle bir özellik gelse harika olucak çünkü reçete hiç birşey anlaşılmıyor iyi oldu bu lens okuyucu
Bu gerçekten olursa mükemmel olur ya Sabırsızlıkla bekliyoruz. Yazıları okumak gerçekten çok zor
Bu buluş bizler açısından gerçekten gerekli doktor ne yazmış okuyamıyoruz neden böyle yazma gereği duyuyorlar anlamak güç
cidden çok faydalı bir gelişme olacak haberlerin devamını bekliyoruz