Adobe abonelik paketleri yüzünden davalık oldu!

Haberler

Adobe abonelik fiyatları ve iptallerinde yanlış yönlendirme yaptığı gerekçesi ile davalık oldu.

Photoshop ve Illustrator gibi popüler uygulamaların sahibi Adobe, Creative Cloud abonelikleri yüzünden Amerikan Hükümeti tarafından dava ediliyor. Davanın gerekçesi ise kullanıcıların yanlış yönlendirilmesi ve iptallerde haksız kazanç.

adobe yanlış yönlendirme yüzünden davalık oldu

FTC (Federal Ticaret Komisyonu) Adobe’ye karşı aldatıcı abonelik hizmetleri nedeni ile dava açmaya hazırlanıyor. FTC‘nin iddası Adobe’un, online alışveriş yapanların Güvenini Geri Kazanma Yasası‘nı ihlal etmesi.

Adobe paketlerini aylık olarak tanımlıyor ancak kullanıcılar bir yıldan önce iptal etmek istediğinde iptal ücreti talep ediyor. Ek olarak ise iptal süreci oldukça zor. Kullanıcılar çoğu zaman aboneliklerini iptal ettiklerini zannediyor ama iptal gerçekleşmiyor. Kullanıcılardan ödeme alınmaya devam ediyor.

Adobe iptal sürecinde ise genelde kalan abonelik tutarının %50’sini talep ediyor. Bu durum şirketin hizmet gelirlerinin 2019’da 7.7 milyar dolardan 2023’te 14.2 milyar dolara yükselmesinin nedenlerinden biri olarak görülüyor.

FTC dava sürecinde ise iki sanığı işaret ediyor. Birisi Başkan Yardımcısı Maninder Sawhney, diğer isimse Dijital Medya Başkanı David Wadhwani.

Adobe’un konuya ilişkin yaptığı açıklamada davaya itiraz edileceği belirtildi. Mahkeme şirketin aleyhinde bir karar vermesi durumunda, Adobe yüklü miktarda bir tazminat ödeyecek. Ayrıca şirket iptal ücreti ödeyen kullanıcılara da para iadesi yapacak.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: