Android 15 Geliştirici Önizlemesi sürümü yayında

AndroidHaberler

Android 15 Geliştirici Önizlemesi sürümü test, geliştirme ve geri bildirim için bugün itibari ile dağıtılmaya başlandı. Yeni sürüm donanım ve yazılım arasındaki iletişimi güçlendirmek için pek çok ince ayar içeriyor. Yeni önizleme sürümünün çıkışı tamda Google ile Samsung’un birlikte çalışmayı iyice sıkılaştırdığı döneme denk geldi. Amaç Apple ile rekabet ise Google’ın donanım ortaklarıyla daha yakın çalışması da oldukça yerinde bir yaklaşım.

android 15

Google Haziran ayında platformun istikrarlı hale gelmesi için çalışacak. Bahar ayının başlarında ise herkese açık beta sürümleri yayınlanacak. Güncellemelerin bir kısmı, yoğun güç kullanan uygulamaların telefonun güç sistemiyle nasıl etkileşime girdiği ile ilgili. Bu ince ayarlar, cihazın GPU, CPU ve termal sistemlerindeki taleplere daha iyi yanıt vermesine yardımcı olmayı hedefliyor. Buda uzun süre arka planda çalışan uygulamaların daha da verimli çalışmasına olanak sağlayacak. Pek heyecan verici şeyler olmasa da genel performans için oldukça önemli.

Android 15 Zaman çizelgesi, aşamalar ve güncellemeler

android 15 yayınlandı
Kaynak: Google

Her şey gizlilik ve performans optimizasyonundan ibaret değil. Google yeni sürümde kötü amaçlı yazılımlara karşı daha güçlü koruma ve gizliliğede yoğunlaşmış durumda. Ek olarak geçmişte Android 14 beta sürümleri ile tanıtılan “kısmi ekran kaydı” özelliğide geliyor. Bu özellik tüm ekran yerine yalnızca bir uygulamanın içeriğini kaydetmeye olanak tanıyor.

Daha fazla Haber

Etiketler: android, Android 15, Android 15 geliştirici, android sürümleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: