Android depremi önceden uyardı! Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır?

Haberler

Deprem Uyarı Sistemi, Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremi önceden bildirdi. Android Deprem Uyarı Sistemi 4,5 ve üzeri büyüklüğündeki depremleri saniyeler öncesinden bildirebiliyor.

Yakın çevrenizde 4,5 ve üzeri seviyelerde bir deprem olduğunda bu sistem android telefonlar için devreye giriyor. Bildirimler yaklaşık konumunuza göre hesaplanıyor. Deprem Uyarı Sistemi, pek çok cihazda aktif olarak kullanıma açılabiliyor.

Android Uyarı Sistemi Nedir?

Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algılıyor ve etkilenen bölgedeki android kullanıcılarına uyarı gönderiyor. Sistem deprem anında güvenli bir yer aramanız için kullanıcıya uyarı gönderir.

 

Android Deprem Uyarı Sistemi Nasıl Açılır?

Uyarılardan haberdar olmak için internetinizin açık olması gerekir. Telefonunuzun Ayarlar bölümünden ‘Güvenlik ve acil durum ardından deprem uyarıları’ seçeneğini seçin. Eğer burada güvenlik ve acil durum seçeneği yoksa, konum ve gelişmiş alanlarına giderek deprem uyarılarını seçin. Deprem uyarılarını buradan aç-kapa şeklinde kullanın. Deprem uyarıları uygulamasına erişmek için tıklayın.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: