Apple ile Epic Games’in arasındaki buzlar eriyor mu?

Haberler

Zamanında Apple ve Epic Games’in anlaşmazlıkları sonucunda Fortnite dahil tüm epic games uygulamaları İOS cihazlardan kaldırılmıştı. Peki geri gelecek mi ?

epic games vs apple

Apple ve Epic Games neden kavga ettiler?

Epic Games oyun içi satın alımların belirli bir kısmının Apple tarafından alınmasından rahatsız oldu. Bu durumdan sonra Apple’ın komisyon kesemeyeceği ayrı bir ödeme yöntemi ekledi. Durumu fark eden Apple Epic Games’in tüm uygulamalarını App Store’dan kaldırmıştı. Daha sonrasında açılan davaları Epic Games’in kazanmasına rağmen, Epic’in uygulamaları App Store’a geri gelmemişti.

Peki Epic Games’in uygulamaları geri gelecek mi?

Apple Avrupa ve DMA merkezli gelişmeler kapsamında kapılarını açmıştı. Epic, şartlardan aşırı rahatsız olsa da elindeki bu fırsatı kaçırmadı. Avrupa merkezli kullanıcılar Epic Games Store’u İOS cihazlarına kurup, Fortnite gibi oyunları Epic Store üzerinden oynayabilecekti. DMA yasası sayesinde, Apple geliştirici hesabını aldığını duyuran Epic, beklenmedik bir şekilde Apple’ın Geliştirici hesabını kapatmasıyla karşı karşıya kaldı. Apple bunu yapmasına sebep olarak Epic Games’in güvenilmez olduğunu idda etti. Daha sonrasında Epic, Apple’ın yaptığının DMA yasasına büyük bir ihlal olduğunu açıkladı. Ve Apple’ın rekabete izin vermediğini söyledi. Geçen günlerde ise Apple geri adım atarak Epic Games’in geliştirici hesabını yeniden aktif etti.

Son duruma göre 2024 yılı içerisinde Epic, uygulamalarının İOS cihazlara gelmesini planlıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: