Apple Çin’de Meta uygulamalarını kaldırdı!

Haberler

Apple, Meta’ya ait WhatsApp ve Threads’i Çin uygulama mağazasından kaldırdı.

apple çinde whatsapp ve threads'i yasakladi

Çin hükümeti Apple’dan, ulusal güvenlik riski olarak gördüğü Meta uygulamarının Çin App Store‘undan kaldırılmasını istedi. Apple yaptığı açıklamada “Çin Siber Uzay İdaresi, ulusal güvenlik endişesi nedeniyle uygulamaları Çin mağazamızadan kaldırmamızı emretti” dedi. “Aynı fikirde olmasak da, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına uymakla yükümlüyüz.” Hükümet, ulusal güvenlik kaygılarının içeriğini açıklamadı.

WhatsApp ve Threads yasaklandı!

Çin’in Büyük Güvenlik Duvarı, WhatsApp da dahil olmak üzere çok sayıda yabancı uygulama ve web sitesine yurt içinde erişimi engelliyor. Ancak kullanıcılar genellikle VPN’leri kullanarak bu engelleri aşabiliyor. Kullanıcıların Çin dışında bir iCloud hesapları varsa WhatsApp ve Threads‘i indirmeye devam edebilecekler.

Çin Hükümeti, sosyal medyaya yönelik kapsamlı sansür ve internet kullanımı üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya devam ediyor. Hükümet, yakın zamanda çocukların çevrimiçi ortamda geçirdikleri süreyi azaltmak için yeni yasalar üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

WhatsApp ve Threads’in kaldırılması, Çinli ByteDance şirketini TikTok’u satmaya zorlayacak gibi. Öyleki bu karar, Amerika’nın TikTok’u yasaklamak için yapacağı yasa tasarısı oylamasından hemen önce alındı.

Daha fazla Haber

Etiketler: Apple, çin, meta, pekin, Threads, whatsapp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: