Shutterstock ve Apple anlaştı!

Haberler

Apple, yapay zekasını geliştirmek için milyonlarca görselin lisanslanması konusunda Shutterstock ile anlaşma imzaladı.

Başlangıçta teknoloji şirketleri yapay zeka modellerini web üzerinden veri toplayarak eğitti ve geliştirdiler. Bu durum telif hakkı sorununu ortaya çıkardı. Akabinde şirketler, içeriklerinin resmi olarak lisanslanması için anlaşmalar yapmaya başladı. Apple da bu şirketlerden biri. Reuters’de yer alan habere göre, Apple ve stok görsel sitesi Shutterstock milyonlarca görsel, video ve müziğin lisanslanması konusunda anlaşmaya vardı.

Shutterstock ve Apple anlaştı!

Başka bir kaynağa göre ise bu anlaşma ChatGPT’nin çıkışının hemen sonrasında yapıldığı yönünde. Hatta Google, Amazon ve Meta gibi teknoloji devleri de yapay zekalarını geliştirmek ve eğitmek için aynı dönemde Shutterstock ile anlaşma yapan firmalar arasında.

Shutterstock’un Mali İşler Direktörü Jarrod Yahes, büyük teknoloji şirketleri ile yapılan anlaşmaların en başta 25 ve 50 milyon dolar arasında olduğunu, ancak hemen hepsinin daha sonra kapsam genişlettiğini söyledi. Apple anlaşması ve diğer anlaşmaların detayları daha önce açıklanmamıştı.

Apple, yapay zeka ile ilgili rakiplerinin gerisinde kaldı. Ancak şirket bu alandaki çalışmalarını WWDC 2024‘te göstermeye hazırlanıyor.

Daha fazla Haber

1 Yorum. Yeni Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: