BTK X’in (Twitter) reklam yasağını kaldırdı

Haberler

BTK, Resmi Gazete’den yayınlanan karar ile X’in Türkiye’deki reklam yasağını kaldırıldığını duyurdu.

Popüler sosyal medya platformu X, geçtiğimiz yıl alınan karara uyarak Türkiye’ye temsilci atadı. BTK X’in reklam yasağının kaldırıldığını Resmi Gazetede yayınlanan kararla duyurdu.

BTK X reklam yasak kaldırdı

X’in geçtiğimiz yıl Temmuz ayında reklam yasağı cezası almıştı. Şimdi ise bu yasak, X’in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nun belirlediği yükümlülükleri yerine getirmesiyle kaldırıldı.

X Türkiye’de Şirket Kurdu: ‘X İstanbul’

Daha önce X temsilci atamadığı için hem para hem de reklam yasağı cezası almıştı. X, geçtiğimiz günlerde hem temsilci atadı ve 100 Milyon TL sermayeli X İstanbul adında bir şirket kurdu. Bu adımların atılmasından sonra BTK reklam yasağını kaldırdı. Türkiye’deki firmaların X’e reklam vermesinin önü açıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararın tam metni ise şu şekilde;

Eski ünvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter/X) adlı sosyal ağ sağlayıcının 04.05.2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 19.07.2023 tarihli ve 39225 sayılı reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verilmiştir.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: