Discord oyun ve uygulama geliştircilerine izin verecek!

Haberler

Discord yakın zamanda geliştiricilere, platform içine gömülü oyun veya uygulama geliştirmelerine imkan sağlayacak. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Discord, geliştiricilerin doğrudan sohbet uygulamasında kullanılabilecek yeni oyunlar ve uygulamalar oluşturmasına izin verecek. Şirket bir süredir çeşitli mini oyunlar ve uygulamalar test ediyordu. 18 Mart’tan itibaren tüm geliştiriciler platform üzerinde oyun veya uygulama oluşturabilecek.

Şirket, bir süredir mini oyunları tanıtmak ve oynamaya teşvik etmek için etkinlikler özelliğini kullanıyordu. Bu uygulamaların hepsi platformun içinde gömülü bir iframe olarak şeklinde. Ancak şimdiye kadar belirli geliştiricilerle sınırlıydı.

discord oyun ve uygulama geliştirme
Görsel: Discord

 

Şirket, “Geliştiriciler 18 Mart’tan itibaren, yeni Embedded App SDK’mız ile doğrudan platform üzerinde oynanabilen yeni oyunlar ve uygulamalar oluşturabilecekler.” şeklinde bir açıklama yaptı..

SDK, Discord’un Etkinlikler bölümünü çok daha fazla geliştiriciye açacak. Bu da doğrudan sohbetler içinde oynanabilen çok daha fazla mini oyun anlamına geliyor. Discord ayrıca kullanıcıların hesaplarına uygulama ekleyerek sunucular arasında dolaşabilmelerini sağlayacak bir yöntem üzerinde de çalışıyor.

Discord ayrıca geliştiricilerin prototip uygulama fikirlerini sunabilecekleri ve 30.000 dolara kadar fon sağlayabilecekleri uygulama sunumlarını da geri getiriyor. Geçen yıl, sanatçılar için bir uygulama, bir mercan resifi kamerası uygulaması ve bir şehir kurma mini oyununun yanı sıra birkaç yapay zeka aracı da fon almaya hak kazanmıştı.

Bu yeni duyuru, Discord’un çalışanlarının yüzde 17’sini işten çıkardığını duyurmasından sadece haftalar sonra geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: