Gider.im: Tamamen ücretsiz gelir gider uygulaması

Haberler

Gider.im gelir gider uygulaması beta sürümü ile yayında!

Yazılımcı Nedim Arabacı‘nın geliştirdiği gelir gider takibi uygulaması, iki haftalık geliştirme sürecinin ardından MVP (Minimum Viable Product) olarak beta sürümü ile yayında. Gider.im benzer mantıkla çalışan diğer uygulamalardan oldukça farklı bir yol haritası ile karşımıza çıkıyor. Yol haritası demişken, uygulamanın MVP’den itibaren tüm yol haritasının belli olduğunu da hatırlatalım.

Gider.im gelir gider uygulaması

%100 ücretsiz gelir gider uygulaması

Uygulamanın en öne çıkan özelliği ise tamamen ücretsiz olması. Nedim Arabacı, geliştirdiği uygulama için herhangi bir ücret talep etmiyor ve ömür boyu ücretsiz olacağının da altını çiziyor. Uygulamanın geliştirilmesi sürecinde, sadece bağış ve sponsorluk kabul ediyor.

Uygulama herhangi bir mağazada yer almıyor. Telefona kurulum için bu siteye girmek ve telefonun ana ekranına eklemek yeterli. Kullanıcılar dilerse laptop ve masaüstü cihazlarından da uygulama erişebiliyor. Uygulamanın vadettikleri ise şu şekilde;

  • Ücretsiz
  • Gizlilik Öncelikli
  • Kriptolanmış Veri
  • Öcelikli Lokal Veri
  • Takip Yok
  • Reklam Yok
  • Veri toplama yok

Basitçe anlatmak gerekirse, uygulama kullanıcıların cihazlarında çalışıyor. Yani uygulamanın, kullanıcı verilerine herhangi bir erişimi yok. Bu verilerin toplanmadığı anlamına geliyor. Erişim olmadığı içinde kullanıcıların takibi de söz konusu değil. Ayrıca tüm veriler kriptolu. Uygulama herhangi bir üyelik gerektirmiyor. Siz verileri sil diyene kadar veriler giriş yapmış olduğunuz cihazda saklı kalıyor. İlerleyen süreçte yeni geliştirmelerle, kullanıcılar diledikleri zaman verilerini yedekleyebilecek veya cihazlar arası da senkronize edilebilecek.

Gider.im beta incelemesi

Uygulamanın web sayfasına giriş yaptıktan sonra (veya telefon ana ekranına kısayol ekleyerek), kullanıcıları basit bir gelir ve gider ekleme ekranı karşılıyor. Aylık olarak gelir ve giderin takip edilebildiği bu ekranın alt kısmında geçmiş ve ileriki aylar arasında geçiş yapılabiliyor. Gelir ve giderler, tek seferlik, belirli bir tekrar veya sürekli olacak şekilde işlenebiliyor. Örneğin süreli bir kredi gideri veya sürekli bir kira geliri gibi.

Gider.im gelir gider uygulaması

Ayarlar kısmında ise uygulamanın teması, dili, para birimi ve ondalık ayarları yapılabiliyor. Yine bu bölümden, istenirse kurulum baştan başlatılabiliyor ve veriler tamamen cihazdan silinebiliyor.

Gider.im gelir gider uygulaması

Açık kaynak olacak

Uygulamanın yol haritasınadaki en dikkat çeken başlıklardan biriside açık kaynak. Yol haritası sorunsuz bir şekilde ilerlerse, 30 Ekim 2024 tarihinde uygulama diğer yazılımcıların erişimine açılacak ve açık kaynak hale gelecek.

Uygulama iki haftalık MVP hali ile şu an için sadece aylık gelir ve gideri takip ediyor. Ancak ilerleyen süreçte uygulama üzerinden farklı varlıklarda takip edilebilecek. Bunlar; altın, hisse senetleri, yabancı para birimleri, kripto para birimleri vb.

Uygulamanın detaylı yol haritası ise şu şekilde;

  • 26 Mayıs, 2024
    Açık beta lansmanı
  • 30 Haziran, 2024
    Gruplar, Etiketler ve İyileştirmeler
  • 30 Temmuz, 2024
    Senkronizasyon ve Yedekleme
  • 30 Ağustos, 2024
    Genel Bakış ve Görsel İstatistikler
  • 30 Eylül, 2024
    Varlıklar
  • 30 Ekim, 2024
    Açık Kaynak
  • 30 Kasım, 2024
    iOS Widget’ları

Uygulamanın geliştiricisi Nedim Arabacı’nın Gider.im hakkındaki açıklaması ise şu şekilde;

“Uygulama kullanıcılar için ömür boyu ücretsiz olacak ve geliştirmeler yapıp uygulamayı iyileştirmeye devam edeceğim. Ama bağış göndermek isteyenlerden bağış kabul edeceğim. Eğer bir uygulamaya para vermiyorsanız ürün sizsinizdir olayı bu uygulamada yok. Tüm data encrypted, sync server bile datanın ne olduğunu bilmiyor. (Timestamp, ID ve encrypted data) Yani data sadece sizin. Reklam yok. Takip yok. Data satma vs zaten yok, çünkü bende data yok. Analytics de yok, dolayısıyla kullanıcı davranışlarını da takip etmiyorum. İsterseniz datanızı export da edebileceksiniz. Olur da benim başıma birşey gelir ve artık işlev göremezsem dahi uygulamayı eğer cihazınıza eklediyseniz siz silene kadar çalışmaya devam edecek. Peki neden ücretsiz olarak sunabiliyorum? Çünkü bana maliyeti yok. Sync server haricinde bir database yok (O da Cloudflare’de olacak – yani neredeyse bedava), login yok, register yok vs. Uygulamayı hobby bir planda serve edeceğim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: