Google toplantı sahiplerine yeni yetkiler verecek

GoogleHaberler

Google sonunda toplantı sahiplerine katılımcıların mikrofonlarını kapatma yetkisi verecek

Çoğumuzun başına gelmiştir. Bir Google Meet toplantısındasınız ve biri mikrofonunun sesinin açık olduğunu bilmiyor ve çok ses çıkarıyor ya da sesinin açık olduğunu bilmesine rağmen gürültü yapmaya devam ediyor.

Her iki durumda kötü, ama sonunda Google bu konuda bir adım attı: Meet toplantı sahibi herkesin sesini kapatabilecek.

Google Meet Host Kontrol Ekranı
Google Meet Host Kontrol Ekranı | Görsel: Google

 

Bu yeni özellik, toplantı sahiplerine “daha sorunsuz, daha üretken toplantılar için katılımcının ses ve video üzerinde daha fazla kontrol” sağlayacak. Toplantı sahipleri bir odadaki herkesin sesini, videolarını kapatabilecek ve toplantı sahibi söyleyene kadar videolarının sesini açmalarını veya yeniden açmalarını engelleyebilecek.

Ayrıca, Meet’i eski cihazlarda veya ses kilidini desteklemeyen işletim sistemlerinde (liste Workplace blogunda var) kullananlar, toplantı sahibi ses kilidini açarsa doğrudan toplantıdan atılacak. Toplantı sahibinde ses kilidi açıksa ve katılımcı desteklenmeyen bir cihazla toplantıya katılmaya çalışırsa, toplantıya hiçbir şekilde giremeyecek.

Toplantıların üretkenliğini düşünecek olursak oldukça iyi bir yenilik. Ancak içerisinde oldukça fazla drama da barındıran bir güncelleme gelmeyeli hayli bir zaman olmuştu. Duygular incinecek, dostluklar bitecek. Herkese gelecek bu yeni güncelleme ile daha verimli, bir o kadar da eğlenceli toplantılar diliyorum.

Daha fazla Teknoloji

Etiketler: google meet, google meet ses kapatma, google online toplantı, online toplanti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: