Instagram profilleri dikey olacak

Haberler

Instagram profilleri için yeni bir özellik geliyor! Sayfalarınız artık büyük bir değişikliğe gidecek. Fotoğraflar ve videolar dikey ızgaralar halinde olacak.

Instagram fotoğrafları dikey olacak!I

Instagram‘ın sorumlusu Adam Mosseri, yeni bir tasarım üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ve profiller, dikey format halini alacak.

Instagram profil sayfaları değişiyor

Yeni gelecek olan profil tarzında, ızgara tarzı kare yerine “dikey dikdörtgenler” halinde olacak. Yani artık, yayık kare fotoğraflar yerine dikey ve oturaklı bir profile sahip olacağız! Hatta bu özellik, bazı kullanıcılara açıldı bile. Kademeli olarak denen özellik, kullanıcılar tarafından olumlu bir geri dönüşle sonuçlandı. Bu güncellemenin sebebi de açıklandı.

Instagram fotoğrafları dikey olacak!

Adam Mosseri yeni profillerin bu hali almasının sebebine yönelik, “Uygulamamıza yüklenen çoğu içeriklerin büyük bir kısmı dikey halde. Ve fotoğrafı/videoyu sabit bir kalıba dökmek için 4×3 ya da 9×16’ya kırpmamız fazlasıyla acımasız.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Mosseri, profil değişiklikleri için her şeyin uyumlu olmasını beklediklerini söyledi. Çünkü bu süreçten sonra profillerinizdeki fotoğraflar dikey format halini alacak. Ve yaptığınız çoğu ayarlama boşuna gidebilir, fotoğrafa istediğiniz alanlar dahil olmayabilir.

Instagram sözcüsü Christine Pai: “Az bir sayıda kullanıcı ile, dikey profil ızgarasını test ediyoruz. Ve bu test esnasında, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinleyeceğiz.” Dedi.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: