İspanya’nın en büyük bankası hacklendi!

Haberler

İspanya’nın en büyük bankası olan “Santader” hacklendi! Bankaya saldırı yapan hacker grubu toplamda 30 milyondan fazla kişinin hesap bilgilerini çaldı!

İspanya'nın en büyük bankası olan "Santader" hacklendi! Bankaya saldırı yapan hacker grubu toplamda 30 milyondan fazla kişinin hesap bilgilerini çaldı!

İspanya’nın en büyük bankalarından biri olan Santader, kendilerine “ShinyHunters” diyen bir hacker grubu tarafından Hacklendi. Toplamda 30 milyondan fazla kullanıcının hesap bilgilerini, 28 milyondan fazla kredi kartı bilgisi ve bankanın insan kaynakları bölümünde çalışan bazı personellerin bilgilerini çalan hacker grubu, 2 milyon dolar fidye istiyor.

Tek karıştıkları hack olayı bu olmayan grup daha öncesinde TicketMaster’ı hack’lemişti. TickMaster’I hack’lediklerinde ise 560 milyon kullanıcının verisini çalmışlardı.

Kolluk kuvvetleri’nin çalışmaları devam ederken, banka yönetimi “hack” haberlerini reddediyor. Financial Times’ın haberine göre hacker grubu ele geçirdiği verileri 2 milyon dolar fidye karşılığında iade edebileceğini söylüyor. Fakat banka yönetimi bu fidye teklifini reddedecek gibi duruyor.

Hacker grubunun kendi iddiasına göre, yaşanan hack olayı bankacılık sektöründe yaşanmış en büyük hack olayı. Fakat, hala banka yönetiminden herhangi bir açıklama gelmedi.

Dilerseniz, Discord Hacklendi! yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: