Japonya uzay roketi patladı!

Haberler

Japonya Tarafından “Kairos” adı verilen uzaya roket fırlatma projesi 2. kez hüsranla sonuçlandı. Kalkış yaptıktan hemen sonra patlayan roket Japon hükümetini oldukça kızdırdı. Bu nedenle roketleri geliştiren Space One firması daha sıkı denetimlere maruz bırakılacağı söyleniyor.

japonya uzay roketi patladı

Roketin Fırlatılış Amacı?

Roket fırlatışı başarılı olsaydı, Japonya ilk kez uzaya özel bir uydu göndermiş olacaktı. Roketin asıl fırlatılış amacı ise Japonya’ya istihbarat anlamında önemli şekilde yardımcı olmasının planlanmasıydı.

Roket Neden Patladı?

Space One firması, güneydoğudaki Wakayama eyaletinin Kuşimoto bölgesindeki, Kii Uzay Limanı’ndan Türkiye saati ile 11.01’de “Kairos” roketini fırlattı. 18 Metre yüksekliğinde olan roket kalkış yaptıktan 5 saniye sonra havada patladı. Yaralanan olmayan olayda patlama sonrası çıkan yangından dolayı olay yerine itfaiye sevk edilldi.

Aslında gayet iyi durumda olan roketin neden patladığına dair elimizde hala kesin bir bilgi yok. Olan başarısızlıklar üstüne Japon halkı çok tepkili. Halkın tepkili olmasına rağmen Japon hükümeti Uzay projelerine daha fazla yatırım yapacağını açıkladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: