Martı TAG için paylaşımlı yolculuk yönetmeliği kararı

Haberler

Martı TAG için beklenen haber geldi. Maliye Bakanlığı, paylaşımlı yolculuk için kararını verdi. Martı, artık vergiye tabi tutulacak.

Maliye Bakanlığı, Martı’nın paylaşımlı yolculuk uygulamasına vergilerle birlikte izin verdi!

Martı TAG Paylaşımlı yolculuk

Martı TAG, paylaşımlı yolculuk detayları

Uzun bir süredir, paylaşımlı yolculuk için resmen savaş veren Oğuz Alper Öktem, hedeflediği konuma kısmen geldi. Türkiye’nin en büyük trafik sorunlarının yaşandığı İstanbul’da bazen ücretli ulaşım araçları yeterli olmayabiliyor. Bununla birlikte TAG hizmetini devreye sokan Martı, İstanbul’daki trafik problemine rağmen, yine de zorbalandı. Çeşitli zorluklarla ve Taksi Lobisi ile karşı karşıya kaldı.

Ancak bugün, Maliye Bakanlığı tarafından Martı TAG’ın özelinde vergilendirme kararı çıkarıldı. Aşağı yukarı, 200 bin’e yakın sürücünün bulunduğu TAG uygulaması, daha önceden resmi olarak işlemiyordu. Sürekli sorunlar yaşayan sürücüler, artık bir nebze olsa da rahat edecek. Çünkü paylaşımlı yolculuk yönetmeliği henüz yürürlülüğe girmese bile vergilendirmeye tabi tutulmaları, durumu resmileştirdi.

Bunun üzerine, Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği isteyen 376 bin kişinin dilekçesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teslim etti.

Martı TAG, paylaşımlı yolculuk detayları

Ekstra olarak Oğuz Alper Öktem, X üzerinden paylaştığı gönderi de, şu sözleri kullandı:

“Mücadelemiz sonuç verdi. Maliye Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Paylaşımlı yolculuk resmi olarak vergilendirildi. Devletimiz 200 bin ocağı söndürmez demiştik. Önümüz açıldı. Hayırlı olsun!”

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: