Meta AI, Meta’nın tüm uygulamalarına eklendi!

Haberler

Meta AI, Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger gibi platformlarda kullanılabilecek.

meta ai tum uygulamalara geliyor

Meta’nın yapay zeka asistanı Meta AI, şirketin tüm uygulamalarına entegre edilmeye başlandı. Mark Zuckerberg ise resmi dağıtımın başladığını duyurdu. Zuckerberg ayrıca sohbet robotunun Llama 3 tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi. Bu, ilk kez piyasaya sürülmesinden bu yana üründe yapılan en önemli güncellemelerden biri. Zuckerberg videosunda Meta AI’nin yanıtlar oluşturmak için Google ve Bing’den gerçek zamanlı bilgiler kullandığını belirtti.

Meta AI, Ray-Ban Meta akıllı gözlükleri ile de kullanılabilecek. Bu da Meta’nın yapay zekayı akıllı gözlüklere entegre etmesi ve Instagram vb. platformlarıyla uyumlu hale getirmesi açısından oldukça mantıklı. Meta AI’nin kullanılamayacağı tek Meta platformu Threads.

İşte Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger özelinde Meta AI’den bekleyebilecekleriniz.

Meta AI nedir?

Meta’nın yapay zeka savaşlarındaki asistanı. Meta AI ile soru yanıtlamak, metin ve görüntü oluşturmak mümkün. Şirket, bu yeni güncelleme ile “özgürce kullanabileceğiniz en akıllı yapay zeka asistanı” olduğunu iddia ediyor.

meta ai tum uygulamalara geliyor

Meta AI Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger’da kullanılabilecek. Şirket ayrıca sohbet robotu için yeni web sitesini de hayata geçti. (Şu an Türkiye’de kullanıma açık değil)

İlk olarak geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde dağıtılan Meta AI, aralarında Avustralya, Kanada, Gana, Jamaika, Malavi, Yeni Zelanda, Nijerya, Pakistan, Singapur, Güney Afrika, Uganda, Zambiya ve Zimbabve’nin de bulunduğu bir çok ülkeye dağıtılmaya başlandı. Daha fazla ülke ve dil seçenekleri de kısa sürede hayata geçecek.

Meta platformlarında Meta yapay zeka kullanımı

Yapay zeka asistanı Instagram, WhatsApp, Facebook ve Messenger’ın üst kısmındaki arama kutularına entegre edilecek. Hali hazırda soruları yanıtlayabilen yapay zeka asistanı, Google ve Bing sonuçlarını da listeleyebilecek ve iki farklı arama moturunu kullanan ilk yapay zeka olarakta tarihteki yerini alacak.

meta ai tum uygulamalara geliyor

Görsel oluşturmayı da gerçek zamanlı hale getiren Meta, metin tabanlı istemleri anında görsele çevirecek. Örneğin “denizin üzerinde basketbol sahası” temalı bir görsel istiyorsunuz ve bu istemi görsele çevireceksiniz. Siz daha deniz yazarken ekrana önce deniz, sonra deniz üzerinde basketbol sahası gelecek. Hatta öyleki oluşturulan görsel tek bir komutla hareketli hale getirilebilecek. Bu da Meta AI’nin yapay zeka ile görsel oluşturan diğer tüm rakiplerinden farklılaşmasını ve öne geçmesini sağlıyor.

meta ai whatsapp

meta ai görsel harketlendirme

Daha fazla Haber

Etiketler: Llama 3, meta, meta ai, meta yapay zeka

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: