Microsoft Meta ile ortak oldu

Microsoft Teams, Workplace’e entegre oluyor

Microsoft Teams ile Workplace entegrasyonu. | Görsel: Meta
Microsoft Teams ile Workplace entegrasyonu. | Görsel: Meta

 

Microsoft, Teams’i Zuckerberg’in Workplace platformuna entegre etmek için daha önce Facebook olarak bilinen şirket Meta ile ortaklık kuruyor. Facebook Workplace veya Workplace by Meta, şimdi yeniden markalaştırıldığı için yakında Microsoft Teams’i Workplace gruplarına canlı video akışı yapmak için entegre edecek.

Teams’in Workplace’e entegrasyonu, Teams veya Workplace’i kullanan çalışanların, uygulamalar arasında geçiş yapmak zorunda kalmadan toplantıları gerçek zamanlı olarak görüntülemesine, yorumlamasına ve tepki vermesine de olanak tanıyacak.

Microsoft Teams ve Workplace by Meta entegrasyonu. | Görsel: Meta
Microsoft Teams ve Workplace by Meta entegrasyonu. | Görsel: Meta

Microsoft ayrıca, Teams kullanıcılarının Teams içindeki bir uygulama aracılığıyla Workplace içeriğine erişmesini sağlayacak olan Workplace’i Teams’e entegre ediyor. Uygulama, isteğe bağlı olarak Teams gezinme çubuğuna sabitlenebilir ve Workplace içeriğinin bir ana sayfasını içerecek. Teams yöneticileri, Workplace uygulamasında sergilemek için içeriği önemli olarak işaretleyebilecek.

Microsoft 365 işbirliği başkanı Jeff Teper, “Öğrendiğim bir şey… gezegende tek ve tek bir iletişim aracı olmayacak” diyor. “İnsanlar bir dizi araç seçecek, bu yüzden bütünleşmelerini ve birlikte çalışabilmelerini sağlamak sorumlu satıcılar olarak bize düşüyor.”

Bu entegrasyon, iki şirket arasındaki daha geniş kapsamlı bir ortaklığın en yeni habercisi. Workplace, SharePoint, OneDrive ve Microsoft’un Office 365 paketine zaten entegre olabilir durumda. Meta ayrıca Workplace’i Microsoft’un Azure Active Directory’ye entegre etti ve kısa sürede hizmet için en iyi 10 uygulamadan biri haline geldi.

Microsoft Teams yakında Workplace'te canlı yayın yapacak. | Görsel: Meta
Microsoft Teams yakında Workplace’te canlı yayın yapacak. | Görsel: Meta

Teams ayrıca Aralık ayında Meta Portal (Facebook Portal) cihazına ulaşarak kişilerin Teams’de görüntülü arama yapmasına olanak tanıyor. Bu son entegrasyon, işletmelerin Workplace içeriğini Teams ile paylaşabilmesi anlamına geliyor. Teams toplantılarının Workplace’te canlı yayınlanması, 2022’nin başlarında kullanıma sunulacak.

Microsoft ve Meta, önümüzdeki yıllarda kurumsal meta veri tabanı için rekabet etme aşamasını da belirliyor. Her iki şirket de yakın zamanda sanal alanlar ve toplantılar için benzer vizyonlar açıkladı, ancak bu devam eden ortaklıklar göz önüne alındığında, ikilinin gelecekte sanal gerçeklik ve metaverse çabaları üzerinde daha da işbirliği yaptığını görebiliriz.

Daha fazla Haber

Etiketler: meta, metaverse, microsoft, microsoft teams, teams, workplace

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: