Microsoft, Tencent’in Android oyunlarını Windows’a getiriyor

Haberler

Microsoft daha önce Windows işletim sistemi için bir çok kez Android uygulamaları getirmeye çalışmıştı. Ancak geçtiğimiz dönemde Android için Windows alt sistemini sonlandırmıştı. Şimdi ise yeni bir ortaklık söz konusu.

Microsoft ve Tencent, Tencent’in Android oyunlarını Windows işletim sistemlerine getirmek için iş birliği yapacak. Şu an için bu ortaklık sadece Çin için geçerli olacak. 1.500’den fazla uygulama ve oyun Windows’ta erişime açılıyor.

Microsoft, Tencent'in Android oyunlarını Windows'a getiriyor

Microsoft, Tencent’in uygulamalarına başlat menüsü, Bing ve Windows Arama üzerinden erişilebileceğini doğruladı. Uygulamalar kurulduktan sonra standart Windows uygulamaları gibi masaüstüne bir kısayol şeklinde gözükecek. Duyurusu yapılan bu yeni iş birliği, WSA’nın  daha önce kaldırılmasına rağmen, Microsoft’un Android ile olan entegrasyondan vazgeçmediğini doğrular nitelikte.

Tencent bu ortaklığın, PC kullanıcılarının Çin’deki mobil ekosistemine erişimini artıracağını düşünüyor. Tencent, dünyanın önde gelen multimedya firmalarından biri. Alt firması Tencent Games ise video oyunları pazarının en büyük oyuncularından. Tencent Games’in en popüler oyunlarından bazıları ise PUBG ve Honor of Kings büyük kitlelere ulaşmış oyunlar.

Daha fazla Haber

Kaynak: Yahoo

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: