Nvidia, soruşturma altında!

Haberler

Nvidia, ABD Adalet Bakanlığı tarafından pazara hakim olduğu için büyük bir soruşturma altında! Peki ya şirkete ne olacak?

Nvidia soruşturma altında!

Ekran kartları ile adını duyuran ve yapay zeka desteği sayesinde dünyanın en değerli şirketlerinden bir tanesi olan Nvidia, ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma altında.

Nvidia için soruşturma başlatıldı

Şirket, Department of Justice tarafından detaylı olarak inceleniyor. Başlatılan soruşturma ise, iki farklı yönden ilerliyor. Birisi Nvidia’nın satın alımları üzerine yapılıyor. Diğeri ise, yapay zeka pazarındaki konumunu genel olarak kötüye kullanıp kullanmadığı.

1. Soruşturma

Şirket, zaten şu anda Çin’in yapay zeka pazarının yüzde 80’ine sahip. Açıklamalara göre bu soruşturmanın bir kısmı, şirketin birebir rakiplerinin yapay zekalarına güç verecek çiplerin satışlarında pazar hakimiyetini kötüye kullanıp kullanılmadığını araştırmak. Yani kısaca usülsüzlük aramak.

NVIDIA yeni bir yapay zeka asistanı üzerinde çalışıyor

Ayrıca, bu soruşturmanın rakiplerden gelen şikayetler doğrultusunda açıldığını da belirtelim. Ekstra olarak rakip firmalardan temin edilen yapay zeka çiplerini kullanan firmalar hakkında, Nvidia’nın ağ ekipmanları için daha yüksek fiyat sunduğu iddaları da, detaylı olarak incelenecek.

2. Soruşturma

Bu soruşturma ise, Nvidia’nın Run:ai satın alımı ile ilgili. İsrail’in merkezinde olan GPU yönetim yazılım şirketi, geçtiğimiz aylarda 700 Milyon dolar karşısında satın alınmıştı. Bu satın alım da DOJ (Department of Justice) tarafından detaylı olarak incelenecek.

Bir diğer yandan şirket, en şeffaf bir biçimde tüm yasalara bağlı kaldığını belirtiyor.

Şirket insansı robotlar üretecek

Nvidia insansı robot üretiyor!

Şirket yaptığı bir açıklamada, insansı robot geliştirmeye başlayacağını duyurmuştu. Bunun kapsamında üretimi hızlandırmak için dünyanın her bir yanına haber verdi. Küresel alanda kendini geliştirmiş robot üreticileriyle, yapay zeka modeli geliştiricileriyle ve yazılım mühendisleriyle çalışacak. Yeni nesil insansı robotlarını geliştirmek, eğitmek, inşa etmek gibi bir çok hizmet, model ve bilgi işlem platformu sağlayacak. Detaylar için, konuyla ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: