Rekabet kurumu Google’a ceza kesti!

Haberler

Google’a dev ceza kesildi! Otel sorgularında haksız rekabet olduğu düşüncesiyle 482 Milyon TL’lik bir cezaya çarptırıldı.

Rekabet kurumu google'a dev ceza kesti!

Rekabet Kurumu, Türkiyede otel sorgularında haksız rekabet oluşturduklarının gerekçesiyle Google’a ceza kesti. Hazırsanız detaylara geçelim.

Rekabet Kurumu tarafından Google’a kesilen cezanın detayları

Rekabet Kurumu’nun 2021 Yılında başlattığı araştırmalarına göre, Google’ın arama sorgularında haksız avantajlar sağladığı anlaşıldı. Ve bunu kötüye kullandığı tespit edildi. Bununla birlikte çeşitli otel sorguları yerine, yerel konaklama hizmetlerini daha ön plana çıkardığı anlaşıldı. Bu kararın karşılığı olarak Google’a ilk başta, 296 Milyon TL ceza kesildi.

Bu cezanın sonucunda Google, yeni bir arama tasarımını devreye soktu. Fakat yine otel aramalarını dahil etmedi. 3 Aylık deneme süreci ardından, yine bir değişiklik olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Rekabet Kurumu, 15 Nisan 2024 tarihinden beri, Google’ın günlük gelirine göre bir para cezası kesmeye başladı.

21 Nisan 2024 Tarihinde, bu sorguları düzelttiğini dile getiren Google, süreci sonlandırdı. Ve bu süreç içerisinde Google’a toplamda 482 Milyon TL’lik bir ceza kesildi.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: