Samsung Exynos W1000 Tanıtıldı

Haberler

Samsung Exynos W1000 Resmi bir şekilde tanıtıldı! Şirketin ilk 3nm olacak işlemcisi, büyük bir performans göstercek.

Samsung Exynos W1000 detayları

Samsung’un bu işlemciyi geliştirme sürecinde olduğu vakitte, oldukça fazla sorunla karşılaştığı iddaları vardı. Fakat şirket bu iddaların gerçek olmadığını belirtip, yeni ürününü piyasaya sürdü.

Giyilebilir cihazların yeni işlemcisi: Samsung Exynos W1000

Samsung Exynos W1000 detayları

Şirketin, giyilebilir teknolojisi için geliştirdiği W1000 serisinin özellikleri gayet iyi. Bir adet büyük performans çekirdeğine ve dört adet küçük verimlilik çiplerine sahip. Ayrıca Samsung, 10 Temmuz’da tanıtacağı, Galaxy Watch’un yeni serisinde de bu işlemciyi kullanacak.

Samsung Exynos W1000 detayları

Bu işlemcinin çekirdekleri genel olarak Cortex-A78’den ve Cortex-A55 üzerinden oluşuyor. Bu yeni işlemci, Samsung Exynos W930’a göre çok daha iyi bir performans gösteriyor.

Samsung Exynos W1000 detayları

Oldukça verimli çalışan yeni işlemcinin uygulama başlatma süresi 2.7 saniye daha hızlı. Samsung’un yaptığı açıklamada ise, bu işlemcinin tek çekirdek üzerinde 3.4 kat daha hızlı olduğunu, ve çok çekirdekli performansta ise, 3.7 kat daha hızlı olduğunu söyledi.

Samsung Exynos W1000 detayları

Grafik bölümünde ise şirket, Mali-G68 MP2 GPU’yu tercih ediyor. Ekstra olarak bu çip 32GB dahili depolama alanına sahip. RAM ve Depolama işini de sadece çip üzerinden çözen şirket, ekran tarafında ise çok daha iyi renkler verebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: