Samsung, Galaxy S24 FE’nin ve Galaxy Tab S10’un lansman tarihini onayladı

Haberler

Samsung’un uzun bir süredir geliştirdiği Galaxy S24 FE cep telefonu ve Tab S10 tablet serisinin lansman tarihi nihayet açıklandı. İşte detaylar.

Samsung, Galaxy S24 FE ve Tab S10 lansman tarihini onayladı

Samsung Vietnam, geçtiğimiz günlerde YouTube kanalına Eylül 2024’teki Galaxy Unpacked etkinliğine göz kırpan bir video paylaştı. Söz konusu videoda, köşeli bir akıllı telefon görüyoruz. Ayrıca video, bu telefonun Galaxy AI özelliklerine sahip olacağını da doğruluyor. Yani bu yüzden muhtemelen yayınlanan videodaki cihaz, Galaxy S24 FE modeli. Bunun üzerine Galaxy S24 FE için, ön siparişler Vietnam’da çoktan başlamıştı.

Samsung, Galaxy S24 FE modelini ve Tab S10 serisini tanıtacak


Videonun en sonunda 26 Eylül 2024 yazısını görebiliyoruz Bu durum, Samsung’un Galaxy Tab S10+’ı, Galaxy Tab S10 Ultra’yı ve Samsung Galaxy S24 FE’yi birlikte piyasaya sürebileceğini ortaya çıkardı. Kısaca videoda görünen tarih, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan küresel lansmanın bir tarihi olabilir. Ekstra olarak Vietnam’da ön siparişlerin açılması ardından Hintistan’da da, Galaxy Tab S10 serisi için ön siparişler açıldı.

Not: Geçtiğimiz hafta yayınladığımız yazıya göre, Galaxy Tab S10 serisinin sızdırılan çıkış tarihi 26 Eylül. Yani, yukarıdaki videoda geçen tarihle uyuşuyor.

Kaynak: Gizmochina

Samsung Galaxy S24 FE Özellikleri (Bilinen)

Tasarımına genel olarak baktığımız zaman, çok büyük bir değişiklik görünmüyor. Cihaz, S24 ailesinin tasarımına sahip. Fakat selefine kıyasla daha da büyük bir ekranı olacak. Ayrıca sızıntıya göre 6.7 inç’lik bir ekrana, 1900 nit’e kadar parlaklığa ve 120Hz ekrana sahip olacak. Batarya konusunda bir değişiklik bekleniyordu. Fakat çok büyük bir değişiklik olmamış. Cihaz, 4565 mAh’lik bir batarya ile karşımıza çıkacak. (Selefi 4500 mAh)

Samsung Galaxy S24 FE özellikleri belli oldu

Bu batarya ile, 29 saat video oynatma ve 78 saat sesli kullanım yapılabileceği iddialar arasında. Ekstra olarak cihaz işlemci olarak, Exynos 2400’den güç alacak. Ayrıca, Samsung’un yeni AI özelliklerini de tamamen destekleyecek.

Kamera tarafına baktığımız zaman, 50MP ana sensör, 12MP ultra geniş lens ve 3x optik zoom özelliğine sahip olan 8MP telefoto lens görebiliyoruz.

Samsung Galaxy Tab S10 Serisi Özellikleri (Bilinen)

Samsung Galaxy Tab S10 Plus, 12,4 inç büyüklüğünde Dynamic AMOLED 2X bir ekrana sahip olacak. Tab S10 Ultra ise, tıpkı Plus modelinde olduğu gibi Dynamic AMOLED 2X ekrana sahip. Fakat bu model, 14,6 inç ekranıyla karşımıza çıkacak. Seleflerine göre hemen hemen aynı tasarımı kullanan tabletler, önceki modellere göre 0,1 mm daha az kalın olacak. Ayrıca, Plus modeli 10 gr daha hafifken, Ultra modeli 14 gr daha hafif.

Samsung Galaxy Tab S10 Plus ve Ultra modelinin özellikleri belli oldu

İşlemci tarafında MediaTek’in Dimensity 9300+ modelini her iki tablette de göreceğiz. Samsung Galaxy Tab S10 Plus, 12 GB‘a kadar RAM ve 512 GB‘a kadar depolama alanını destekleyecek. Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ise, 16 GB‘a kadar RAM ve 1TB‘a kadar depolama alanını destekleyecek.

Galaxy Tab S10 Ultra, 12 MP çözünürlüğünde ön kameraya ve çentikli bir tasarıma sahip. Tab S10 Plus ise Ultra’da olduğu gibi, 12 MP‘lik bir ön kamera kullanacak. Fakat Plus modelinde çentik tasarımı bulunmayacak. Arka tarafa baktığımız zaman iki tablet de 13 MP ana kamera, 8 MP Ultra geniş açılı lensi kullanacak.

Samsung Galaxy Tab S10 Plus ve Ultra modelinin özellikleri belli oldu

Seride, Wi-Fi ve 5G varyantları bulunacak. Ancak aynı işlemciyi kullanmalarına rağmen Ultra, Wi-Fi 7‘yi destekleyecekken, Plus modeli yalnızca Wi-Fi 6E‘yi destekleyecek.

Batarya kapasitesine baktığımız zaman seleflerine göre herhangi bir değişiklik yok. Tab S10 Plus, 10.090 mAh batarya kullanacak. Tab S10 Ultra’da ise, 11.200 mAh‘lik bataryaya yer verilecek. İki tablet de, 45W‘a kadar hızlı şarjı destekleyecek.

Kaynak: AndroidHeadlines

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: