Samsung Galaxy S24 Lansman ve Çıkış Tarihi Kesinleşti

AndroidHaberler

Son birkaç yıldır Samsung, Galaxy amiral gemilerinin ve katlanabilir cihazlarının lansman tarihini birkaç hafta öne çekiyor. 2024 için de söylentiler, şirketin duyuru tarihini birkaç hafta öne çekeceğini ve 17 Ocak’ın olası tanıtım tarihi olacağını gösteriyor. Samsung şimdi bu tarihi doğruladı ve telefonun ön sipariş ve satışa sunulma tarihleri hakkında daha fazla ayrıntı verdi.

The Elec’in bir Samsung Electronics yetkilisine dayandırdığı haberine göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta San Jose’de düzenlenecek Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. Koreli dev, daha önce Apple ve Google’ın merkezlerine de ev sahipliği yapan San Jose’de hiç ürün lansmanı etkinliği düzenlememişti. Şirketin bu konumu Google ile işbirliğinin ve Apple ile rekabetinin bir işareti olarak görülüyor.

samsung galaxy s24

Karşılaştırma yapmak gerekirse, Galaxy S23’ün Unpacked etkinliği bu yıl 1 Şubat’ta, Galaxy S22’nin Unpacked etkinliği ise 9 Şubat 2022’de gerçekleştirildi. Yani şirket Galaxy S24’ün lansman etkinliğini 15 gün öne çekiyor.

Görünüşe göre Samsung, etkinlikten hemen sonra Galaxy S24 serisi için ön siparişleri kabul etmeye başlayacak. Kore’de (ve diğer bazı ülkelerde) ön siparişler 19-25 Ocak tarihleri arasında devam edecek. Bunu 26-30 Ocak tarihleri arasında ön sipariş müşterilerinin cihazlarını teslim alacakları bir ön satış lansmanı izleyecek. Galaxy S24 serisinin genel satışı 30 Ocak’tan itibaren başlayacak.

Son birkaç aydaki sayısız sızıntı sayesinde, Galaxy S24 Ultra ve küçük kardeşlerinin tüm temel özellikleri zaten biliniyor. Görüntüler Galaxy S24 Ultra’nın Galaxy S23 Ultra’ya çok benzeyeceğini, ancak kavisli değil düz bir ekranla geleceğini gösteriyor. Bir başka sızıntı, telefonun ekranının 2.500 nitlik en yüksek parlaklığa ulaşacağını ve bu da onu en parlak panellerden biri haline getireceğini gösteriyor. Galaxy S24 ve S24+’a gelince, iPhone tarzı bir çerçeve ve birkaç tasarım değişikliği ile gelecekler.

Samsung’un Galaxy S24 serisi ile “şimdiye kadarki en akıllı yapay zekâ telefonlarını” yaratmak istediği ve yapay zekâ becerisinde Pixel 8’i geride bırakmayı hedeflediği bildiriliyor. Samsung’un ChatGPT veya Google Bard’ı entegre etmeyi de düşündüğü iddia edilirken, telefonun cihaz üzerinde üretken yapay zeka sunmak için Snapdragon 8 Gen 3 çipinden yararlanabileceği belirtiliyor.

Koreli dev, Galaxy S24’e gelecek böyle bir Galaxy AI özelliğini çoktan tanıttı: AI Live Translate Call. Bu özellik, telefonun bir telefon görüşmesinde diğer kişinin söylediklerinin gerçek zamanlı metin ve ses çevirilerini sağlamasına olanak tanıyacak. Bu yapay zeka destekli özelliklere dayanarak Samsung, 2024 amiral gemisinin peynir ekmek gibi satacağını umuyor. Bir başka rapora göre şirket 2024 yılında S23 serisine kıyasla %10 artışla 35 milyon Galaxy S24 sevk etmeyi hedefliyor.

Daha fazla Haber

Etiketler: anroid, galaxy, Galaxy S24, s24, Samsung, Samsung Galaxy S24, Samsung S24, Unpacked

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: