Yapay zeka ile sigara yasağı uygulaması!

Haberler

Singapur yapay zeka ile gerçek zamanlı sigara yasağı uygulamasını başlattı!

Singapur, Balefire isimli yeni yapay zeka teknolojisi ile yasak olan bölgelerde sigara içenleri tespit ediyor. Yeni uygulama, sigara kullanmanın yasaklı olduğu yerlerde sigara kullananları anında tespit ediyor. Balefire tespit sonrası gerçek zamanlı uyarı sistemi ile yetkililere uyarı gönderiyor. Yetkililer anında sigara içen kişilere işlem uygulayabiliyor.

Sigara içmenin yasak olduğu yerlerde denetim için geliştirilen Balefire, kapalı alanlar, park ve bahçeler, yüzme havuzları vb. bir çok farklı alanda gözlem yapıyor.

singapur yapay zeka ile sigara yasağı başlattı

Yapay zeka ile sigara içme cezası

Balefire yasak yerlerde sigara içilmesi durumunda 150 Dolara kadar ceza kesebiliyor. Ancak yapay zekanın zorlandığı bir çok durum var. Sigara benzeri küçük nesenleri sigara zannetmesi gibi. Bunun önüne geçebilmek için yetkililer düzenli olarak sistemi güncelliyor. Sisteme manuel olarak görseller yükleyen yetkililer, sistemin gelişmesi için düzenli güncelleştirme işlemlerini sürdürüyor.

Singapur çevre düzenlemesi ve kirlilikle bir çok alanda mücadelesine devam ediyor. Sigara yasağının yanı sıra, yere tükürmek, çöp atmak ve anti sosyal davranışlar gibi bir çok konuda oldukça hassas yasalara sahipler.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: