ŞOK, İstegelsin’i astronomik bir ücretle satın aldı!

Haberler

ŞOK zincir marketleri online market teslimatı platformu İstegelsin’i bünyesine kattı.

Türkiye’nin en eski zincir marketlerinden biri olan ŞOK, online teslimat tarafını güçlendirmek için yeni bir satın alma gerçekleştireceğini duyurdu. Ülkemizede Getir ile popülerleşen online market teslimatı özellikle pandemi döneminde kullanıcı alışkanlığı yarattı. Öyleki pandeminin hemen öncesinde Getir platformu kapatmayı bile düşünüyordu. Hatta Carrefour ülkeden çekilmeye hazırlanırken pandemi online teslimat ile imdada yetişti. Gelin satın almanın detaylarına bakalım.

şok istegelsin'i satın aldı

ŞOK – İstegelsini ne kadara satın aldı?

KAP’a (Kamu Aydınlatma Platformu) bildirilen anlaşmanın detayları belli oldu. Bu satın alma ŞOK’a 220 Milyon TL’ye mal olacak. Açıklamanın devamında “Future Teknoloji Ticaret A.Ş ‘nin ödenmiş sermayesinin yüzde 100’üne tekabül eden payların Future Star E-Ticaret A.Ş’den peşin olarak satın alınması için pay alım sözleşmesi imzalanmıştır. Pay alım sözleşmesi imza tarihi itibariyle Future Teknoloji Ticaret A.Ş ‘nin finansal borcu bulunmamaktadır” denildi.

KAP açıklamasının tam metni;

”Yönetim Kurulumuzun 16/04/2024 tarihli ve 2024/14 sayılı toplantısında bağımsız üyelerin olumlu oyu ile alınan karara göre; Gıda perakende sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alan Şirketimizin, e-ticaret kanalındaki gelişimine katkı sağlamak ve yeteneklerini geliştirmek üzere, bu alanda İstegelsin markasıyla önemli bir marka bilinirliğine sahip Future Teknoloji Ticaret A.Ş ‘nin ödenmiş sermayesinin %100’üne tekabül eden paylarının satın alınması için KPMG Yönetim Danışmanlığı A.Ş.’ye değerleme çalışması yaptırılmıştır.”

Daha fazla Haber

Etiketler: a101, bim, getir, istegelsin, şok, şok satın alma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: