Spotify sevilen özelliği için ücret istiyor!

Haberler

Arkadaşlarınızla birlikte şarkı mı söylemek istiyorsunuz? Önce Premium’a üye olmalısınız!

Teknoloji şirketlerinin mali kaygıları giderek artmışa benziyor. Öyleki bir ücretsiz platform belirli özellikleri kullanmak için ücret istemeye başladı. Bunlardan birisi de Spotify. Popüler müzik uygulaması ücretli abone sayısını artırma umuduyla şarkı sözlerini ücretsiz kullanıcıları için kısıtladı.

Spotify şarkı sözleri için ücret alacak

Geçtiğimiz Eylül ayında şirket, A/B testlerinin bir parçası olarak bazı ücretsiz kullanıcıların şarkı sözü özelliğine erişimini kısıtlamıştı. Aylar süren testlerin ardından, şirketin bu yeni kısıtlamayı yaygınlaştırdığı görülüyor. Dinleme sırasında şarkı sözlerini görüntülemek isteyenler artık Spotify Premium için ödeme yapmak zorunda. Geçtiğimiz birkaç gün içinde çok sayıda Reddit kullanıcısı Spotify’ın son sınırlamasıyla ilgili hayal kırıklıklarını dile getirdi. Yıllardır ücretsiz olan bu özellik artık kullanıcıların aylık bir ücret ödemesini gerektiriyor.

Ücretsiz kullananlar için bu özellik tamamen kapatılmış değil. Kullanıcılar her şarkı sözlerini göster butonuna bastığında aylık limitlerinden düşecek. Yani bu özellikte diğer bazı özellikler gibi limitli olacak.

Spotify şarkı sözleri kısıtlandı

Şarkı sözü özelliğini ödeme almak şirket açısından mantıklı olsa da, ücretsiz üyeliğin kısıtlamaları, daha fazla kullanıcıyı Premium’a abone olmaya zorlamak yavaş yavaş rahatsız edici bir hal alacağa benziyor. Spotify hali hazırda ücretsiz kullanıcılarını saatte altı parça atlama ile sınırlıyor. Ayrıca karışık çalmaya zorluyor. Sonuç olarak, ücretsiz üyelik kullanıcıların üzerinde çok az kontrole sahip olduğu bir tür radyo gibi.

Daha fazla Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: