Telegram Ukrayna’da kullanıma kapatıldı

Haberler

Telegram Ukrayna hükümeti tarafından yasaklandı!

Telegram Ukrayna hükümeti tarafından yasaklandı. Yıllardır savaş içerisinde olan Ukrayna ve Rusya arasında ki gerginlik geçtiğimiz senelerde daha büyük boyutlara evrildi. Bunun sonuçlarından biriside Ukrayna hükümetinin Telegram’ı yasaklaması oldu. Bunun en temel sebebi ise Telegram uygulamasının Rus kökenli Pavel Durov tarafından geliştirilmiş olması.

Telegram Ukraynada devlet personelleri için yasaklandı

Yasak yalnızca resmi işler için geçerli.

Her ne kadar hükümet tarafından uygulamaya bir yasak getirilmiş olsa da bu sadece resmi işler için geçerli. Reuters adlı haber sayfasına göre bu yasak tüm Ukrayna vatandaşlarını değil yalnızca Devlet yetkililerini, kamu görevlilerini ve askeri personelleri kapsıyor.

Yasak ise Ukrayna Savunma Bakanlığının istihbarat müdürü olan Kyrylo Budanov tarafından hazırlanan bir rapor aracılığıyla getirildi. Rapor, içerisinde Rusya hükümetinin Telegram uygulaması aracılığıyla casusluk yaptığına dair kanıtlar ve iddialar barındırıyor.

Bu olaylar öncesinde ise Telegram’ın Ceo’su olan Pavel Durov, Pariste tutuklandı. Sebebi ise uygulama içi işlenen suçlardan kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Daha fazla Haber

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: