WhatsApp tasarımını baştan aşağıya değiştirdi!

Haberler

WhatsApp beklenmedik bir hamle ile tasarımını tamamen değiştirdi! Hazırsanız çok uzatmadan detaylara geçelim.

whatsapp tasarımını değiştiriyor

WhatsApp, denildiği zaman artık herkes mesajlaşma uygulamalarının en popüleri olduğunu zaten biliyor. Fakat tasarım konusunda her zaman sade olmayı hedefleyen şirket artık WhatsApp için daha yeni ve güncel tasarımını bizlerin karşısına çıkaracak.

Son zamanlarda WhatsApp ile ilgili tonlarca sızıntılar yayınlandı. Bunlardan bir tanesi de tasarımın baştan aşağıya değişeceği ile ilgiliydi. Ancak şu ana kadar tasarımlar ile ilgili bir görsel yayınlanmadı. Şirkette bu sızıntılardan önce davranarak, resmi bir şekilde yeni tasarımını yayınladı.

Sekmeler tamamen değişti

whatsapp tasarımını değiştiriyor

Alışık olduğumuz WhatsApp’ın tasarıma göre, uygulama içi sekmeler üst taraftaydı. Fakat insanların tek elle kullanırken bile daha rahat etmesi için bu sekmeler, alt tarafa gömülü bir hal aldı. Tasarım konusunda her zaman şıklığı hedefleyen şirket, alt tarafta kullanıcıları rahatsız etmeyecek ikonlar da ekledi.

Daha sade daha kullanışlı

whatsapp tasarımını değiştiriyor

Artık WhatsApp yapay zeka desteği ile kullanılabilir bir halde. Bununla birlikte bir çok renk özelleştirmesi ve kullanışlı ikonlar ile arayüz tamamen değişti. Ayrıca eklenen yeni koyu mod ile birlikte gözlerini yormamak isteyenler için harika bir seçenek oluştu.

Alışık olduğumuz yeşil rengi yerine artık beyaz bir renk kullanılıyor. Ve arayüzde kullanım eskisine göre çok daha basit ve anlaşılır bir biçimde. Ayrıca şirket iOS kullanıcılarını da düşündü. Fotoğraflarını veya videolarını gönderirken zorluk yaşayan iOS kullanıcıları artık çok daha rahat edecek.

Dilerseniz, WhatsApp için iki yeni özellik duyuruldu! Adlı yazımızı da okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: