WhatsApp yeni Meta AI özelliklerini duyurdu!

Haberler

WhatsApp, Imagine Edit, Llama 3.1 405B modeli ve daha fazlasıyla büyük bir Meta AI güncellemesi alıyor.

WhatsApp büyük bir yapay zeka (AI) güncellemesine hazırlanıyor. Bu sırada uygulamaya entegre edilen Meta AI birçok yeni özelliğe kavuşuyor. Meta‘nın sahibi olduğu mesajlaşma platformu geçtiğimiz günlerde, uygulamanın yapay zeka asistanı için yeni görüntü oluşturma özellikleri ve çoklu dil desteği sunacağını duyurdu. Özellikler hem Android hem de iOS için gelecek, ancak tüm özellikler dünya çapında yayınlanmayacak.

WhatsApp yeni Meta AI özelliklerini duyurdu!

WhatsApp’ta Meta AI özellikleri

Popüler mesajlaşma platformu paylaştığı bir blog yazısında yeni yapay zeka özelliklerini duyurdu. Bunların başında çoklu desteği yer alıyor. Meta AI toplamda 22 ülkede kullanılabilecek. Yapay zeka sohbet botunun kullanılabileceği yeni ülkeler ise şunlar; Arjantin, Ekvador, Kamerun, Kolombiya, Meksika, Peru ve Şili.

Sohbet botu birkaç yeni dil desteği de alıyor. Geçmişte sadece İngilizce dilinde istemleri işleyebilen bot, yeni dönemde Almanca, Fransızca, Hintçe, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce’de istemleri işleyebilecek. Şirket, ilerleyen aylarda daha fazla dil desteği getireceğini de doğruladı.

Imagine Edit

Meta AI ile birlikte gelen en dikkat çekici özellik ise Imagine Edit. Bu, kullanıcıların yapay zeka ile oluşturdukları bir görseli, metin komutlarıyla düzenlemelerine olanak tanıyacak. Kullanıcılar objeler, arka planlar ve daha fazlasını ekleyebilecek, kaldırabilecek veya değiştirebilecekler. Örnek olarak, plajda koşan bir çocuk görselini oluşturduktan sonra, kullanıcı Meta AI’dan ortamı bir oyun parkı şeklinde değiştirmesini veya diğer her şeyi aynı tutarken çocuğun kıyafetini değiştirmesini isteyebilecek. Özelliğin kullanılabilmesi için “imagine” yazıp boşluk bırakarak istenilen görselin tarif edilmesi yeterli. WhatsApp, bu özelliğin küresel olarak kullanıma sunulacağını belirtti.

WhatsApp yeni Meta AI özelliklerini duyurdu!

Imagine Yourself

Bir diğer özellik ise Imagine Yourself. Bu özellik ile kullanıcılar “imagine me” (beni hayal et) yazıp boşluk bıraktıktan sonra isterlerini tarif ederek, yapay zeka ile istedikleri yerlerde ve stillerde kendi görsellerini oluşturabilecekler. Örneğin kullanıcılar kendi fotoğraflarını alarak, “imagine me basketball player” komutu ile kendilerini bir basketbol oyuncusuna dönüştürebilecekler. Ayrıca bu özellik vesikalık bir fotoğrafı “imagine me as 3D sticker” komutu ile çıkartmaya da dönüştürmeye de imkan tanıyor. Bu özellik şu an için beta olarak sadece ABD’deki kullanıcılar için kullanımda. İlerleyen dönemde bu özellik de daha fazla ülkede kullanıma sunulacak.

WhatsApp yeni Meta AI özelliklerini duyurdu!

Meta AI’nin oluşturduğu görsellerin güvenliği ile ilgili de açıklama yapan WhatsApp, gönderisinde şu açıklamayı yaptı;

“Meta AI’ın getirdiği yeni imkanları ve gelişmeleri her geçen gün WhatsApp’taki daha fazla kişiyle paylaşmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi, kişisel mesajlarınız ve aramalarınız uçtan uca şifrelenmiş olarak kalır. Yani WhatsApp veya Meta bile bu bilgileri göremez ya da dinleyemez. Ekibimiz Meta AI’a verilen yanıtları hızlı bir şekilde iyileştirmek için çalışıyor ve iki haftada bir yeni iyileştirmeler sunuyor.”

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: