X, Brezilya’da erişime kapandı!

Haberler

X, eski adıyla Twitter, Brezilya’da erişime kapandı! Brezilya’nın Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanının ve Yüksek Federal Mahkeme hakiminin tehdidinden sonra uygulama kapatıldı.

X Brezilya'da kapatıldı

Elon Musk’ın birkaç yıl önce satın aldığı X, (Twitter) Brezilya’nın Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı ve Yüksek Federal Mahkeme Hakimi Alexandre de Moraes’in tehdidinden sonra Brezilya’da bütün faaliyetlerini sonlandırdı. Elon Musk, bir gönderisinde kullanıcılarına açıklamayı yaptı. Moraes ise, “sansür emirlerine uyulmadığı takdirde” tutuklama kararı ile tehdit etti. Bunun üzerine ise, uygulama Brezilya’da erişime kapatıldı.

Ayrıca X Global Goverments Affairs’da konuyla ilişkin bir paylaşım gerçekleştirdi. Yapılan tehdidin gizli bir emirle gerçekleştirildiğini, fakat yapılanların ifşa edilmesi amacıyla paylaşım yapıldığını belirtti. Şirket ise, personellerini korumak amacıyla uygulamanın erişimini Brezilya’da sonlandırdı.

X Brezilya'da erişime kapandı

Elon Musk‘ın gönderisi ise şu şekilde: “Brezilya, Arjantin, Amerika ve uluslararası hukuku (gizlice) çiğnememizi gerektireceğini” belirtti.

X Global Government Affairs: “Bu kararı almak zorunda kaldığımız için derin üzüntü duyuyoruz. Sorumluluk yalnızca Alexandre de Moraes’e aittir. Onun eylemleri demokratik hükümetle bağdaşmamaktadır. Brezilya halkının yapması gereken bir seçim var; demokrasi ya da Alexandre de Moraes.”

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: