Yargıtay’dan WhatsApp için emsal karar!

Haberler

Yargıtay Mahkemesiden tüm WhatsApp kullanıcılarını doğrudan ilgilendiren emsal bir karar çıktı. Adana’da gerçekleşen bir ticari davada, WhatsApp yazışmaları davada delil olarak kabul edildi. Hem de davacının elinde imzalı bir belge veya sözleşme olmamasına rağmen.

Whataspp Eşlik Modu

Bundan sonra WhatsApp’ta ne yazıldığına, kimlerle ne konuşulduğuna daha da dikkat edilmesi gerekecek. Bunun nedeni ise Dünya’nın en popüler mesajlaşma uygulamasındaki yazışmaların Yargıtay’da delil kabul edilmesi.

WhatsApp yazışmaları Yargıtay’a taşındı!

Adana’da gerçekleşen bir ticari davada davacı WhatsApp yazışmalarını delil olarak mahkemeye sundu. Ancak mahkeme imzalı bir evrak olmadığı için yazışmaları delil olarak saymadı ve davayı reddeti. Arından verilen bu karar Yargıtay’a taşındı.

Yargıtay, imzalı belge olmamasına rağmen tüm yazışmaları delil kabul etti ve yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay’ın bu kararı, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilmesinin yolunu açtı ve emsal bir karar verilmiş oldu. Bir çok avukat “Yargıtay’ın almış olduğu bu karar sonrasında tüm yerel mahkemelerin yazışmaları kesin delil olarak kabul etmesinin yolu açtı” şeklinde yorumda bulundu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: