YouTube yeni özellikler getiriyor!

Haberler

YouTube yeni bir çok özelliğini uygulamasına getiriyor. Yapay zeka ile uygulama daha da güzelleşecek.

YouTube geçtiğimiz günlerden itibaren yeni özellikler test etmeye başladı. Bunlar başlıca canlı sohbet özetleri, Google Lens ve QR kod özellikleri. Şirketin getirmeye çalıştığı ve şuan da test aşamasında olan bu özellikler uygulamayı farklı bir seviyeye taşıyacak.

youtube yeni özellikler alıyor

Bildiğiniz üzere YouTube son zamanlarda reklam engelleyicilerinin önüne geçmeye çalışıyordu. Fakat Google aynı zamanda kullanıcıların uygulama içerisinde daha iyi vakit geçirmesini sağlayacak özellikleri getirecek. Son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucu şirketin bu yeni hamlesi açığa çıktı.

Canlı sohbetleri özetleme

Bu özellik canlı yayınların daha da güzel bir hal almasını sağlıyor. Günümüz de ki bu yapay zeka tufanına bir adım da YouTube’dan geldi. Şirket artık canlı sohbette kullanıcılar tarafından yapılan konuşmaları yapay zeka ile özetleyecek. Bunun sebebi ise canlı yayına daha geç katılan kullanıcıların konudan kopmamasını sağlamak.

Google Lens araması artık YouTube’da

Google‘ın fazlasıyla popüler olan fotoğraf arama hizmeti Lens artık YouTube‘da olacak. Şirket YouTube’un arama çubuğuna Google Lens hizmetini entegre edecek. Bu özellik ile birlikte artık uygulama içinde daha geniş çapta arama yapabileceksiniz. Eğer isterseniz de herhangi bir nesnenin fotoğrafını çekerek o nesne ile ilgili videolara yönlendirileceksiniz. Kısacası bu özellik ile YouTube deneyiminiz iki katına çıkıyor.

YouTube Kanallarına daha hızlı ulaşmak için QR kod desteği geliyor

Ayrıca bu özellikler haricinde YouTube QR kod desteği üzerine de çalışıyor. Peki ne bu QR kod desteği derseniz şöyle anlatabiliriz. Herhangi bir kanala daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek için link yerine QR kod kullanabileceksiniz. Bu yeni özellik sayesinde kanallar belki de daha hızlı bir şekilde yayılabilecek.

Daha fazlası için Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: