Ebeveynler çocuklarının YouTube’daki aktivitelerini görebilecek

Haberler

Ebeveynler için YouTube’a yeni bir özellik eklendi! Artık çocuklarınızın uygulama içerisinde neler yaptığını görebileceksiniz.

Ebeveynler çocuklarının YouTube'daki aktivitelerini görebilecek

YouTube ebeveynler ve veliler için, çocuklarının hesaplarının gözetim altında tutulmasına olanak sağlayacak yeni bir özellik ekledi. Bu özellik dünya çapında kullanıma sunuldu.

YouTube’un gözetim özelliği

Şirketin yaptığı açıklamaya göre Youtube, ebeveynlerin çocuklarının uygulama içerisinde gerçekleştirdiği davranışların konusunda farkındalık artırarak yardımcı olmayı hedefliyor. Daha güvenli bir platform olma yolunda ilerleyen YouTube, kullanıcılarının güveli içerik oluşturmalarına da teşvik ediyor.

Aile Merkezi adı altında olan bir bölümden aktifleştirilebilen gözetim özelliği, ebeveynlere çocuklarının abonelikleri, yorumlarını, izlediği videoları ve yükleme sayısı gibi bilgilere erişim sağlatıyor. İki hesabı birbiriyle bağladığınız zaman ve ebeveyn olacak hesabı seçtiğiniz zaman, kontrol etmek istediğiniz çocuğunuzun her türlü bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca bağlantılı olan hesap, olası bir video yüklemede ve canlı yayın açma gibi etkinliklerde e-posta yoluyla bildirim alacak. Şirket bu özelliğini, ergenlik öncesi çocukların hesaplarına yönelik gözetim araçlarını artıran “ilk yenilenme” olarak tanımladı. Ekstra olarak şirket, bu güvenlik önlemlerini ileri süreçte artırabileceği konusunda da göz kırptı.

“Karşılıklı kontrol” özelliğinin sağladığı denetimleri istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak, halihazırda oluşturulmuş olan hesaplara davetiye yöntemiyle kendinizi ebeveyn yapabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: