Peugeot, ChatGPT’yi tüm araçlarında kullanıma sunacak

Otomobil

Peugeot, ChatGPT’yi en yeni elektrikli araçları da dahil olmak üzere tüm otomobillerine entegre etmeye hazırlanıyor.

Peugeot‘nun yapay zekayı entegre etme kararı, 10 binden fazla müşterisi ile gerçekleştirdiği ve oldukça başarılı sonuçlar elde ettiği bir pilot çalışma sonrasında alındı. Bu karar ile sürüş deneyiminin çok daha fazla artırılması hedefleniyor.

Peugeot, ChatGPT'yi tüm araçlarında kullanıma sunacak

Hangi modellerde yer alacak?

Otomobil devi, ChatGPT’yi hızlıca e-208, e-2008 ve e-308 gibi yeni elektrikli araçlarına entegre edecek. Yapay zeka, i-Cockpit içerisinde yer alan sesli asistan ve dokunmatik ekran ile kullanılabilecek. Mevcut müşteriler için bu özellik uzak güncelleme ile sunulacak. ChatGPT’nin yıl sonuna kadar e-3008 ve e-5008 modelleri için de dağıtılması planlanıyor.

Peugeot, ChatGPT'yi tüm araçlarında kullanıma sunacak

Sürücülerin ChatGTP’yi etkinleştirmek ve kullanmaya başlamaları için ‘Ok Peugeot’ demeleri ve istemde bulunmaları yeterli olacak. Popüler yapay zeka sohbet botu, basitten komplikeye kadar bir çok soruya çok farklı düzeylerde yanıt verme yeteneğine sahip.

Bu entegrasyon, sürücü ve araç arasındaki etkileşim şeklini bir üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bilindiği üzere ChatGPT bir çok soruya spesifik cevaplar verme kabiliyetine sahip. Bu da sürücülerin hiç bilmedikleri yerlere yolculuk etmek zorunda kaldıklarında, daha az stresli bir yolculuk demek. Örneğin daha önce hiç gidilmeyen yerlerdeki önemli yerleri önermesini istemek, bulunan konumun kısa bir tarihçesini veya gidilecek son durağın konumunu ve yol tarifini istemek gibi.

ChatGPT sadece sohbet etmekle de kalmıyor. Uzun süreli yolculuklarda da eğlenceli bir yol arkadaşı oluyor. Bu yolculuklarda özellikle çocukların sıkılmaması için onların ilgi alanlarına göre testler ve yarışma benzeri oyunlar düzenleyebiliyor. Bir kaç ufak soru ile oldukça eğlenceli vakit geçirmeyi sağlayabiliyor.

Kaynak: ArenaEV

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!

Benzer içerikler: