Spotify iki faktörlü doğrulamayı test ediyor

Haberler

Popüler müzik ve podcast dinleme platformu Spotify’ın, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

İki faktörlü kimlik doğrulama kısaca 2FA, uzun yıllardır bir çok çevrimiçi platformda kullanılan bir doğrulama yöntemi. Sadece platform şifresini değil hesabını da koruyan bu özellik, SMS, E-Posta veya authenticator uygulamaları aracılığı ile elde edilen tek kullanımlık şifreler sayesinde giriş ve işlem yapmaya olan tanıyor. Biraz geç olsa da iki faktörlü doğrulama özelliği Spotify’a da geliyor.

Reddit kullanıcılar tarafından tespit edilen özellik şu an için bazı test kullanıcılarına sunulmuş durumda. Bu doğrulama işlemi sadece e-posta üzerinden doğrulama yapmaya imkan sağlıyor. Yani ilk etap için biraz cılız kalmış diyebiliriz. Ayrıca özelliğin nasıl kapatılıp aktifleştirileceğine ve SMS benzeri farklı yöntemlerin olup olmadığı da platformda gözükmüyor.

Spotify iki faktörlü doğrulama

Spotify iki faktörlü doğrulama özelliğini test ediyor

Şu anda oldukça basit bir doğrulama yöntemi gibi gözüken bu özellik ile, kullanıcıların platforma giriş yapmak istediklerinde kayıtlı E-Posta adreslerine gelen tek kullanımlık şifrelerini girmesini istiyor. İlerleyen süreçte farklı doğrulama yöntemleri veya Google Authenticator benzeri uygulama desteklerinin gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: