Disney hacklendi!

Haberler

Disney’in 1.1 TB verisinin hacklendiği iddaa ediliyor!

Dünya’nın en büyük medya şirketlerinden birisi olan Disney hacklendi. Konuya ilişkin Nullbulge isimli hacker grubunun iddaası, şirketin dahili Slack‘ine sızdıkları ve yaklaşık 1.1 TB‘lık veriyi ele geçirdikleri yönünde.

Ele geçirilen dosyalar arasında, hayata geçirilmemiş ve yayınlanmamış projeler, konseptler, kişisel bilgiler ve giriş bilgileri yer alıyor. Hacker grubu, ilgili bir kaç dosyayı içeren bir ekran görüntüsü dışında, ihlali meşru olarak doğrulamadı. Konuya ilişkin medya devinden ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Grubun iddaası gerçek ise şayet, bu denli yüksek boyutlu bir sızıntı son bir kaç yılda bu ölçekteki başka bir hacklenme olayı olarak tarihteki yerini alacak. Öyleki 2022 yılında Rockstar Games benzer bir Slack saldırısına maruz kalmış, GTA 6‘nın 90‘dan fazla videosu internette sızdırılmıştı. Geçtiğimiz yılda Insomniac Games saldırıya uğramış, 1 milyondan fazla dosyası çalınmıştı.

disney hacklendi

Şu an da verilerin tehlikede olup olmadığı ise belli değil. Şayet bu hack doğru ise hiç bilinmeyen veya sadece adı bilinen yeni Disney projelerinin detaylarını öğrenme şansımız olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Yeni
Sosyal Medya
Instagram
YouTube
Instagram
YouTube
Bu yazıyı beğendin mi? Arkadaşlarınla paylaş!
Benzer İçerikler: